Egyéb kategória

Ez komoly?! Elie Saabot a Trónok harca ruhái inspirálták?

A Trónok harca befolyással van az életünkre, ez nem kérdés. Ha nem is nézitek, valószínűleg akkor is tudjátok, hogy Havas Jon nem tud semmit, dúdolgatjátok a Vörös nász zenéjét, és különben is: „HODOR!”. Biztos vagyok benne, hogy a Trónok harca kosztümjei befolyással vannak az öltözékünkre, a divattervezőkre is. Ezzel az ötlettel játszott el egy Facebook-oldal is.

vous - 2017.08.08.
Ez komoly?! Elie Saabot a Trónok harca ruhái inspirálták?

Az Haute Couture Week Facebook-oldal szerkesztői vicces montázsokat készítettek, mely szerint Elie Saab divattervezőt, akiért amúgy a fél világ rajong, a Trónok harca kosztümjei inspirálták. A kommentelők hogy hogy nem, teljesen kikeltek magukból. Helyretették az oldal szerkesztőit, hogy a divattervezőt a marokkói és algír hagyományos ruházat inspirálta, nem valami sorozat: „Elie Saab egy művész, nem alacsonyodik le eddig. Egy olyan professzionális oldal, mint az Haute Couture Week pedig nem alacsonyodhat le eddig, hogy ezzel vicceljen, amikor itt a szakmai tartalom jelenik meg.”

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Pedig ez a tartalom tök jó, még akkor is, ha tényleg nincs köze a valósághoz, amúgy pedig nem kizárt, hogy egy Elie Saabhoz hasonló nagyságokban járó tervezőt egy sorozat inspiráljon. A divat sokkal játékosabb, mint ahogy azt sokszor elképzeljük. Mi is sokszor arra biztatunk benneteket, hogy játsszatok kicsit, legyetek bátrabbak, nem KELL mindent annyira komolyan venni.

Ismerjétek meg a szabályokat, majd rúgjátok fel őket, de közben azért egyet ne felejtsetek: kritikusan a tükörbe nézni.

trónok harca divat illusztráció

Amikor a színek és a formák jelentéssel bírnak – avagy így öltözködnek a Trónok harca női karakterei

„Mióta az eszemet tudom, imádom a kosztümös filmeket és sorozatokat. Mindig is lenyűgözött azoknak a tervezőknek a munkája, akiknek a tehetsége túlmutat egy öltözék megtervezésén. Merthogy aki egy sorozat vagy film számára álmodik meg kosztümöket, annak nagyon sok szempontnak kell megfelelnie” – írta korábban grafikus szerzőnk, Cséfalvay Fanny.

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek