telihold

Vízöntő telihold – más hullámhosszon

Ahogy közeledünk a teliholdhoz, az előtte lévő napok sokszor adnak intenzív érzeteket. Valami készül a tetőpontjára érni. Ahogy kerekedik a hold, úgy kerekednek ki a helyzetek, érik el csúcspontjukat, állítanak választások elé. A teliholdkor nő a nyugtalanság, balesetveszély, alvásproblémák és egyéb fizikai tünetek is felerősödhetnek.

A Nap és a Hold szembenállása összekapcsolja a tudatos és a tudattalan szükségleteinket, amelyek az Oroszlán–Vízöntő tengelyen szembesítenek önmagunk fontosságával, emlékeztetnek érdemtelen helyzetekre, amelyeket eddig figyelmen kívül hagytunk.

A Vízöntő telihold a saját egyéniségünk kifejezésében erősíthet meg, mely lehet formabontó, hozhat szokatlan megnyilvánulásokat is,

új inspirációkat, új utak, új kapcsolatok, közösségi élmények, szellemi magaslatok irányába terelhet.

Megtalálni az egyensúlyt az „én fontossága” és mások szükségletei között. Keressük azokat a helyzeteket, kapcsolatokat, ahol önmagunk tudunk lenni, felszabadultan, feszélyezettség, görcsösség nélkül! 
 
A telihold az elengedés időszaka is. A nem kielégítő baráti, emberi vagy szerelmi kapcsolatok tekintetében lehetnek függetlenedések, lezárások. Fontos, hogy bármilyen elszakadás, kilépés egy régi helyzetből, elmozdulás egy új felé konstruktívan történjen, ne önkényesen.

A cikk itt még nem ér véget: a folytatást ide kattintva olvashatjátok.