Sokakban gyerekkori emléket ébreszt a nagyi tejespitéje, mások egyszerűsége és krémessége miatt rajonganak érte. Az biztos, hogy mindig minden van hozzá otthon, 10 perc alatt összedobható, nem kell keleszteni, dagasztani, mégis egy csodás süti a végeredmény.
A tejespite valójában egy édes sült tejpuding, tojás, tej, cukor és liszt vagy étkezési keményítő keveréke, ami nagyon hasonlít a palacsintatésztához, csak kissé más arányokkal. Nincs más dolgunk, mint kikeverni, kivajazott pitetálba önteni, majd jön a legnehezebb szakasz: a várakozás. A sütés ugyanis elég hosszú, hiszen a folyékony masszának remegősre kell sülnie közepes hőfokon. Kihűlés után érdemes még pár órát a hűtőbe is betenni, hogy jól lehűljön, és igazán krémes, jól szeletelhető sütit kapjunk.
Divat a mentes tej? Akkor is veszik, ha nem laktózérzékenyek
Nincs mit szépíteni a dolgon, ideje színt vallanom. Andi vagyok, 28 éves. Függő. Tejfüggő. Csokifüggő is, de szerintem az emberiség nagy része az, úgyhogy szerintem ez nem annyira nagy dolog. De a tejfüggőség? Kicsit fura, nem?
Az alaprecept önmagában is nagyon finom, de nem árt neki egy kis vanília és citromhéj, de akár más fűszerekkel – kardamommal, fahéjjal, őrölt gyömbérrel – vagy akár egy kis kókuszreszelékkel ízesíthetjük, és persze érdemes feldobni valamilyen gyümölccsel is. Nagyon finom sárgabarackkal vagy cseresznyével, meggyel, de mutatós és isteni erdei gyümölcsökkel, ahogy készült az alábbi receptben is.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!