Egyéb kategória

Azt vártam, hogy Despacito-íze legyen a bambimnak, hogy Despacito essen az égből – ilyen volt a Luis Fonsi koncert

Nem Luis Fonsi-rajongó vagyok, hanem Despacito-rajongó, így mentem el a hétfői budapesti LUIS FONSI koncertre, de szentül hittem, hogy az ismeretlen élő latin zenék majd magával ragadnak. Emellett pedig megkapom, amit igazából vártam, a Despacito-életérzést. 

vous - 2017.08.08.
Azt vártam, hogy Despacito-íze legyen a bambimnak, hogy Despacito essen az égből – ilyen volt a Luis Fonsi koncert

Azzal nyilván minden koncertre ellátogató tisztában volt, hogy nem fogja Luis Fonsi a bő egyórás műsor alatt végig a Despacitót nyomni – bár titkon sokan ezt reméltük. Szóval a világ legnézettebb dala összesen kétszer csendült fel a koncert alatt. Kicsit rosszul érzem magam, hogy ezt hozom fel negatívumként, de könyörgöm:

DES-PA-CITO!

Akkora ereje van ennek a szónak, hogy vétek nem erre építeni egy koncertet, még akkor is, ha számos más dala van Luis Fonsinak. Igen, azt vártam, hogy Despacito-íze legyen a bambimnak, azt vártam, hogy Despacito essen az égből, azt vártam, hogy minden, de minden a Despacitóról szóljon. Sajnos nem így lett! Szomorú nem vagyok, nem bántam meg, hogy jegyet vettem Luis Fonsira, jól szórakoztam, de nagyobb durrt vártam!

Objektum doboz

Mi egy ötfős társasággal érkeztünk, és amikor a koncert közepén először csendült fel A Dal, torkunk szakadtából üvöltöttünk és táncoltunk, ezzel szemben volt, aki csak a telefonját feltartva bámult maga elé, (jobb esetben) lágyan ringatózva. 

Egyszóval a megőrülés, a tombolás elmaradt!

Egyetlen számot sem ismertünk, ismerünk az énekestől a Despacitón kívül, de azt vártuk, hogy az ismeretlen latin zenék majd magával ragadnak minket és legalább fele olyan hévvel tombolunk ezekre a dalokra is. Nem így volt. Ezek a számok annyira langyosak, hogy egyetlen porcikánk sem moccant meg. Mondhatjuk, hogy ízlések és pofonok, de körbenézve is csak beszélgető, iszogató embereket láttunk.

Amikor felcsendült a Despacito, előkapták a telefont és ment minden az Insta storyba.

Objektum doboz

Az viszont tiszta sor, hogy a legtöbb látogató nem a minőségi zene miatt, nem az előadót körülölelő kultusz miatt, hanem pusztán a Despacito-hájp miatt vette meg a jegyét. Ezzel egyébként nincs gond. A gond szerintem az, hogy Luis Fonsi és a stábja ezt a hájpot nem nagyon lovagolta meg. Mert persze ő egy előadó, akinek több szám van a repertoárjában, de nagy valószínűséggel egyik dala sem lesz világsláger, mint a Despacito – egy évvel ezelőtt fogalmunk sem volt, hogy ki az a Luis Fonsi. Nem az énekes nagyságát kicsinyítem, nem is tudnám, hiszen egy latin Grammy-díjas énekesről van szó.

De persze tisztelet a kivételnek meg azoknak, akik tényleg az előadó miatt érkeztek a koncertre, nem egyetlen száma miatt. Főleg azoknak a lányoknak, akik mellettünk álltak, és amikor színpadra lépett Fonsi, könnyes szemmel ordították, hogy LUUUIS! 

Bár tombolni és őrjöngeni őket se láttuk…

Ajánlott cikkek