Jégkrém popsicle

#legmenőbbjégkrém: egy csokornyi jópofa jégkrémes ötlet

A jégkrémek egyre népszerűbbek, lekörözik a krémes fagyit is, legalábbis az Instagram szerint. Felmerül persze a kérdés, mi lehet az oka. Egyrészt elképesztően jópofa jégkrémeket és formákat lehet kapni, másrészt szinte mindent el lehet készíteni jégkrémnek, harmadrészt a mindenmentestől a brutálisan felturbózott változatokig ezerfajta létezik. Összegyűjtöttünk egy csokornyi jópofa jégkrémes ötletet.

Jégkrémet otthon is könnyedén készíthetünk házilag, akár a reggeli kávénkból vagy turmixunkból, de új trend például, hogy egy aperolos vagy rozés koktélt is lefagyasztanak pálcikás jégkrémnek, a nagy melegben jégkocka helyett ez hűti a fröccsöt vagy koktélt.

házi fagyi jégkrém diy

Házi fagyi egyszerűen, mindössze két hozzávalóból!

Ha szeretitek a jeges finomságokat, legyen az fagylalt, parfé vagy sörbet, érdemes elkészítenetek házi verziójukat, így kedvetek szerint kombinálhatjátok az ízeket, a fűszerezést és az állagokat. A krémes finomságokkal csupán egy baj van: hogy a legtöbb verzió megköveteli a fagylaltkészítő gépet. Nem úgy a sörbet, ami bár nem olyan krémes és selymes, mint a fagyi, de legalább annyira finom, sőt, szerintem még jobban is hűsít, mint tejszínes társai. A csupa jó tulajdonságaik mellett pedig van még egy nagy előnyük: baromira egyszerűen elkészíthetőek!

Na de kezdjük a napindító kávéval, amit jegesen is elnyalogathatunk, akár rétegesen, akár félidőben összekeverve.

Objektum doboz
Objektum doboz

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!