Hollókő

Családi program augusztus 20-ra (is) – Várjátékok Hollókőn

Hollókőre először tavaly augusztus 20-án kirándultunk el a gyerekekkel. Nem volt ugyan hatalmas tömeg, de azért jó sok ember sétálgatott a faluban. Akkor a falu annyi látnivalót adott, hogy nem mentünk fel a várhoz. Egy Egerben tett kirándulás után a gyerekek, főleg Bálint vár- és lovaglázban égett, így egyértelmű volt, hogy megnézzük, mit tartogat a várjátékok Hollókőn. Szuper választás volt!

A parkolótól egyenesen a várhoz vettük az irányt, ami még kisgyerekekkel is kényelmes sétatávolságban van.

A vár elhelyezkedése szuper, az előtte húzódó dombról még nagy tömeg esetén is jól láthatnánk. Amikor odaértünk, éppen a zászlódobálók műsora kezdődött. Látványos volt, és megalapozta a hangulatot. Aki esetleg unta, az körbenézhetett és vásárolhatott a középkori stílusban berendezett piactéren. Itt a gyerekeknek vehettünk fakardot, pajzsot, nyílpuskát és sok más játékot – mi gyakorlottak voltunk, és a korábbi várlátogatások során beszerzett kardot és puskát magunkkal vittük.

Forrás:
Séllei Lilla

Mikor a zászlós műsor véget ért, bementünk a várba, ahol különféle kézműves-foglalkozások vártak. Bálint fonalból készített babát, valamint mindketten kipróbáltuk a csigatészta-tekerést is, és megnéztük, hogyan hímeznek az asszonyok.

A beszámoló itt nem ér véget, kattintsatok át a blogomra! Hollókőn augusztus 20-án a Szent István Napi Várjátékokat rendezik meg. Az eseményről itt tájékozódhattok.