Egyéb kategória

Nagyon durva! Tudtátok, mi van a pattanásban? Hát ezek!

Bár korántsem tabutéma a pattanás, nem igazán szeretünk róla beszélni. Akinek van, azért nem, akinek pedig csak elvétve akad egy-egy, inkább csöndben marad. Egy dolog azonban a két táborban közös: szeretik nyomkodni (jó, vannak kivételek). De tudjátok, mi van pontosan a pattanásban? 

vous - 2021.07.05.
Nagyon durva! Tudtátok, mi van a pattanásban? Hát ezek!

Aki nem szereti nézni a neten terjedő pattanás- és mitesszernyomkodós videókat, az most ne figyeljen, mert valószínű, taszítani fogja, hogy mi is van pontosan a pattanásban. Hála a Science Insider kisfilmjének, pontosan megtudjuk, milyen mix rejlik a sárga puklikban.

Nos, gusztustalanabb, mint gondolnátok! 

  1. Baktérium 
  2. Elhalt hámsejtek 
  3. Fehérvérsejtek
  4. Faggyú 

Ez a mix alkotja a pattanást! A kisvideóból, amit ide kattintva nézhettek meg, az is kiderül, hogy alakul ki ez az utálatos pukli.

A bőr pórusaiban kis zsákocskákban faggyúmirigyek találhatóak, ezek felelnek a bőr zsírosságáért. Ezek a faggyúmirigyek azonban kiváló táptalajai egyes baktériumoknak. Normál esetben ezek a baktériumok tökéletes harmóniában élnek a bőrünkön, semmilyen problémát nem okozva. Azonban néha előfordul, hogy elburjánzanak, és itt kezdődik a probléma. 

ráncok grafika

Melyik ránc mit jelent az arcotokon – Ebből az egy rajzból kiderül

Ha a szem a lelketek tükre, akkor a ráncok, szarkalábak és barázdák az életmódotoké. A VOUS-lányok összeszedték nektek a legtöbbünket érintő ráncok eredetét, és néhány hétköznapi praktikát, amivel csökkenthetitek az árkokat. Erről készítettem ez alkalommal egy kis részletező rajzot.

Amikor például a pubertás alatt a faggyútermelés mértéke növekszik, eltömíti a pórusokat is, így ezek a faggyúval eltömített pórusok remek helyek lesznek a baktériumoknak. A videó arra is felhívja a figyelmet, hogy ne nyomkodjuk a pattanásainkat, mert az ujjunkon lévő baktériumoktól még inkább begyulladhat a terület. 

Címkék: #bor #pattanás
Ajánlott cikkek