Egyéb kategória

Ha jártatok már fesztiválon, ez az 5 karakter biztos, hogy szembejött veletek

Egy fesztiválon mindenki önmaga lehet – legalábbis ezt hirdetik maguk a fesztiválok. Amikor viszont az ember a nyakába veszi a Szigetet, a Voltot vagy a Balaton Soundot, egy idő után felfigyel rá, hogy egyéniségek helyett néha kliséket lát: bizonyos karakterek újra és újra szembejönnek. Az alábbi tipikus arcok például biztos, hogy veletek is szembejönnek minden évben...

vous - 2017.08.15.
Ha jártatok már fesztiválon, ez az 5 karakter biztos, hogy szembejött veletek

A jelmezes

Megtalálhatjátok egyedül, magányos farkasként bolyongva (és ez esetben ezt akár szó szerint is érthetitek), de csapatban is felbukkanhat. Az esetek nagy részében a jelmez alatt egy külföldi lapul, és általában több férfi választja ezt a fajta hacukát a szórakozáshoz, mint nő. Jókedélyűek, mindig mosolyognak, szívesen veszik, ha valaki fotózkodni szeretne velük, és persze kiapadhatatlan a fantáziájuk!

Én személy szerint imádom ezt a kasztot! Ők azok, akik igazán színessé teszik a fesztiválokat, és akik nemcsak a maguk szórakoztatására öltöznek fel, hanem mások kedvéért is.

Baromi jó évről évre látni a

  • a szőrös lábú balerinákat; 
  • a szakállas unikornisokat;
  • a sörözgető szuperhősöket;
  • a latex kezeslábasba öltözött elmebetegeket embereket, akik a meleget valamilyen csoda folytán baromi jól tolerálják;
  • a dinoszauruszokat;
  • az állatkert összes faját;
  • és egy csomó olyan dolgot, amit az ember el sem tud képzelni.
Objektum doboz

Objektum doboz

A nagyon fontos emberek

Akik képesek élére vasalt nadrágban, hófehér ingben, esetleg körömcipőben kimenni a fesztiválra. Ők azok, akik a fesztivál ideje alatt általában mindvégig a VIP-szekcióban üldögélnek, és ki sem merészkednek a tömegbe. Ennek ellenére lehet őket látni néha, amikor feltűnően megérkeznek, vagy amikor feltűnően távoznak a fesztiválról.

Büszkék rá, hogy VIP-karszalagjuk van, és szeretik azt hinni, hogy mindenki őket irigyli, amiért bemehetnek a VIP-részlegbe, ahol

  • van szappan a mosdóban (egészen addig, amíg el nem fogy…),
  • van WC-papír a mosdóban (egészen addig, amíg el nem fogy…),
  • vannak más VIP-ek,
  • és kicsit tisztább minden.

Nekem csak egy kérdésem van velük kapcsolatban:

miért megy fesztiválra az, aki nem akar egy koncertet a tömegből végighallgatni, és aki fél a ruháját bepiszkolni?

Objektum doboz

A kamurajongó

Az eltelt évek fast fashion boomjának és a Jenner testvérek öltözködési stílusának köszönhetően az együtteses pólók piaca nagyobbat megy, mint valaha. A lányok és a fiúk úgy vásárolják a Slipknot-, Slayer-, Ramones-, Nirvana-, Led Zeppelin-pólókat, hogy közben még egy számot sem tudnának felidézni az adott bandától.

A vérbeli fanokat ez természetesen mélységesen felháborítja…

És ha már itt tartunk: hogy miről ismerszik meg, hogy ki igazi rajongó és ki kamupólós? Általában a teljes szettről. A kamurajongók általában műbőr, kamu acélbetétes csizmával, szaggatott – de vadiúj – sorttal és derékra kötött, poliészter, kockás inggel teszik teljessé a szerelést. Az összkép végtelenül trendi, a darabokról pedig ordít, hogy nemrég még a gyártósoron voltak.

Objektum doboz

Objektum doboz

A hippilányok

Virágkoszorú, turbán, horgolt felső, magas derekú szaggatott farmersort, harangujjú ruha, rojtos bőrkabát, szétjárt bőrcsizma, és persze az elmaradhatatlan buborékfújó. Ezekből válogat a fesztivál hippiközössége, ami csak a bulit érzi nagyon, a hippi életérzést már nem annyira. Az öltözködés mögött ideológiák helyett megint csak a fast fashion ruhaipar áll: ez a stílus most már több éve kiirthatatlan a boltok polcairól.

Az ingyenöleléseket nem ezek a lányok osztogatják, és a buborékfújás is csak pár Insta-poszt erejéig fontos. 

Nekem nincs velük bajom, részemről peace and love, csajok!

Objektum doboz

Objektum doboz

A fesztiválőrült

…aki minden, de tényleg minden fesztiválon ott volt, van és lesz. A karja karszalagokkal van borítva a kézfejétől a könyökéig. Megjárta már a Burning Mant, a Neverlandet, Glastonburyt, és természetesen az összes fontosabb helyet. Mindenhonnan van egy jó sztorija, egy kedvenc koncertje, és hiszi, hogy ezt az életet bárki élhetni. Nem érti, mások miért dolgoznak, ahelyett, hogy inkább világot látnának – de valószínűleg azzal sincs tisztában, hogy mennyibe kerül egy kiló kenyér…

Hogy honnan van ennyi pénze, szabadideje és energiája, az rejtély. De van neki. És szereti is a világ tudtára adni azáltal, hogy az idők végezetéig magán hagyja a karszalagokat.

Csak és kizárólag fesztiválon jön szembe, hétköznap, az utcán nem létezik. Mondjuk ez érthető, nem?

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek