Egyéb kategória

A legszebb dolog, ami a banánnal történhet – készítsétek el még ma!

Aki a banánt szereti, rossz ember nem lehet (bocs, Emcsi). Gondoltátok volna, hogy lehet még tovább fokozni az élményt? Akkor még nem hallottatok a banáncsónakról.

vous - 2017.08.15.
A legszebb dolog, ami a banánnal történhet – készítsétek el még ma!

A banáncsónak tulajdonképpen egy klasszikus szendvics, aminek hosszában félbevágott banán az alapja. Erre kerülnek a különböző hozzávalók. Valójában teljesen mindegy, mit tesztek rá, de a legfinomabb akkor, ha az ízek és a textúrák keverednek egymással. Az édes mellé kerüljön sós, savanyú vagy keserű. A puha banán mellé roppanós magvak vagy csokidarabkák.

A hozzávalók miatt a végeredmény rendkívül kiadós lesz, így ha banáncsónakot reggeliztek, egy darabig biztosan nem lesztek éhesek.

Persze a banánnal csak óvatosan, ha tudatosan gondolkoztok, nem szabad teljesen rákattanni, bármennyire finom. A banán messziről érkezik, a héját nem dobhatjátok a komposztra sem – ellenben felhasználhatjátok másképp –, sok esetben nem fair trade módon szüretelik le.

Ötletek, amikkel feldíszíthetitek a „banáncsónakotokat”

  • mogyoróvaj, szőlő, kakaódarabok
  • csokoládészósz, szeder, étcsokoládé
  • mandulavaj, áfonya, szójacsipsz
  • szójajoghurt, görögdinnye, pirított hajdinamag
  • étcsokoládé szósz, dió
  • mogyoróvaj, kókuszreszelék, piros ribizli
  • mandulavaj, nektarin
Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Fagyi egyetlen hozzávalóból?! Amikor a desszert nemcsak finom, de egészséges és olcsó is Mojzes Nóra

Fagyi egyetlen hozzávalóból?! Amikor a desszert nemcsak finom, de egészséges és olcsó is

Na, megvan, hogy mi az? Naná, hogy a banán, ami pektintartalma miatt tökéletes a feladatra! Édes, krémes, tápláló, fillérekért hozzájuthatunk az év bármely napján, és még pepecselni sem kell vele sokat, hogy isteni fagylaltot készíthessünk belőle. Persze a kreatívabbak és mohók gourmandok aztán az alap banánfagyit azzal turbózhatják fel, amivel csak szeretnék!

A cikket ide kattintva nézhetitek meg.

Ajánlott cikkek