Egyéb kategória

Bohém sikk – Inspirálódjatok a hippidivatból, és készítsetek makramé növénykaspót

Amikor megtudtam, hogy a Karszalag lesz a napunk témája, én egyből a fesztiválokra és a hippikre gondoltam. Megelevenedtek előttem a hosszú hajú fiúk és lányok, a madártollak és virágok, szalagok, hosszú ruhák és a horgolt- vagy épp makramésálak. Az utóbbi években napjaink fesztiváldivatja is ezekből a „woodstocki” időkből táplálkozik. De nem csak a divatba, a lakberendezésbe is jócskán beszivárogtak a '60-as, '70-es évek.

vous - 2017.08.15.
Bohém sikk – Inspirálódjatok a hippidivatból, és készítsetek makramé növénykaspót

Én imádom ezt a korszakot, ezért makraméztam is gyorsan a pozsgásomnak egy új otthont. Nézzétek csak!

Forrás:
vous

Ha nektek is megtetszett, mutatom, hogyan készíthetitek el otthon!

DIY függőkert kövirózsa növény

Készítsetek mini függőkertet a lakásban – pofonegyszerűen!

Ha eddig azzal takaróztatok, hogy nem gondoztok növényeket, mert… nincs helyetek rá, vagy nem vagytok igazi kis kertészek, nagyot tévedtek! Miért ne lehetne a lakásban létrehozni egy aprócska dzsungelt? Ehhez csak néhány kisebb méretű növényre, a nyaralásokon összegyűjtött kagylókra, tengeri sünre és csigára lesz szükségetek. Mutatom, hogyan csináljátok!

Amire szükségetek lesz

  • több méter fonal vagy szalagok (akár egy régi pólót is felvághattok ehhez)
  • nagyobb méretű fémkarika, hogy könyebben fel lehessen akasztani – de elhagyható
  • olló

Forrás:
vous

Elkészítése

  1. Vágjatok egyforma hosszúságúra nyolc darab madzagot.

    Forrás:
    vous

     

  2. Csomózzátok össze őket az egyik végükön, majd fordítsatok lefelé egy virágcserepet vagy vázát, tegyétek a tetejére a csomót, és kettesével rendezgessétek el egyenlő távolságra a fonalakat.

    Forrás:
    vous

    Forrás:
    vous

     

  3. A dupla fonalakat csomózzátok meg ott, ahol a cserép széle található.

    Forrás:
    vous

     

  4. Ezt tegyétek meg négyszer, majd vegyétek le a cserépről, és az egymás mellett lévő dupla köteleket is csomózzátok meg – nagyjából ugyanolyan távolságban, ahogy az imént is tettétek.

    Forrás:
    vous

    Forrás:
    vous
  5. Ha ezzel megvagytok, jöhetnek az újabb dupla szálak és a csomózás. Ezt folytassátok addig, amíg csak kedvetek tartja. Akasszátok fel, majd tegyétek bele a cserepes növényt.

    Forrás:
    vous

     

    Forrás:
    vous

     

DIY tündérke(rt) – cukiságfaktor a köbön

DIY tündérke(rt) – cukiságfaktor a köbön

Nem tudom, hogy csak én érzem-e így, de valahogy az utóbbi időben újra divatba jöttek a cserepes növények. Na nem a páfrány és fikusz éli újra reneszánszát, de a kaktuszok és egyéb pozsgások biztosan. Hogy miért? Valószínűleg, mert viszonylag kevés törődést igényelnek, elképesztően mutatósak, miközben van valami letisztul modernség bennük. Számtalan fajtájuk van, és szinte bármibe beültethetőek. Tündérkert napunkon megmutatom, én milyen kaspót készítettem nekik.

Ajánlott cikkek