Egyéb kategória

Mindenki életében van egy személy, aki mérgező, de mégis ott van… ismerős?

„Ismerek egy embert, nem fontos, hogy férfi vagy nő. Hívjuk csak A-nak (nem, nem a Pretty Little Liars miatt). Mindenki életében van egy A, egy személy, aki mérgező, de mégis ott van, és nem szabadulhat tőle. Lehet kolléga, 'barát', családtag vagy a kedvesed hozzátartozója, az egyik barátod párja” – kezdi történetét Enikő, aki a VOUS vendégszerzői felhívására jelentkezett. A következő sorokban Danka Enikő írását olvashatjátok.

vous - 2017.08.17.
Mindenki életében van egy személy, aki mérgező, de mégis ott  van… ismerős?
vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT.

Karizmatikus, a családja vagyonos, mindig a figyelem középpontjában állt, megszokta. Nem azért pénzes, mert a családjának szép kerek a bankszámlája, hanem mert megdolgozott érte. Ettől aztán még inkább úgy érzi, hogy manipulálhatja az embereket.

Mit kell még tudni A-ról? Unatkozik. Mindent megvesz, hogy múlassa az időt, majd nagyobbra, jobbra cserélje, gyorsabbra, csillogóbbra.

Amíg ő százezrekkel dobálózik, te azon gondolkozol (vagyis én biztos), hogy mibe fektesd a megkeresett pénzt. Lakásalapba? Autójavíttatásra? Új ruhákra? Mert már 3-4 éve ugyanazokat hordod.

Ez még nem is lenne akkora baj. Költse, az övé, megdolgozott érte… De ha tudja, hogy a párod, a barátod, vagy épp te magad nem ugyanabból a rétegből valók vagytok, vagy ha igen, akkor eltérő a gondolkodásmódotok, mégis miért várja el, hogy tartsd a színvonalat? És te mész utána, megy utána a barátod, a párod, mert nem teheted, teheti meg, hogy azt mondja, nem, mert olyan befolyása van, amivel te nem versenyezhetsz.

Tűrsz, nyelsz és eljön a pillanat, a határ, amikor azt mondod: állj! Amikor határozottan kijelenti, hogy életed egyik legmeghatározóbb eseményét ő nem úgy képzeli el, ahogy te megálmodtad. Az én A-m belekötött az eljegyzésünkbe és az esküvői terveinkbe. Nem azért, mert hülyeséget csinálnánk, hanem mert féltékeny. Mind tudjuk, hogy nem mondana igent a párja jelenleg ilyen komoly elköteleződésre. Csak ültem és hallgattam, ahogy életem párja panaszolja, hogy A leszólta a nagy napunkról szőtt álmokat. Köpni-nyelni nem tudtam.

Annyiban hagytam a dolgot, pillanatnyi kirohanásnak könyveltem el, mert hát A azt is szokott produkálni – bár néha mindenki.

Aztán egy meghívás alkalmával ültem egy hosszú, idegőrlő hét után az egyik kis pub teraszának csücskében, amikor szóba jöttek a terveink. A kemény negatív hang, amivel becsmérelte a közös életünk kezdetének tervét megdöbbentett. A „de én így csinálnám a helyetekben, mert szerintem így kell” hangsúly, kezdetben, majd az „ezt kell tennetek, mert én azt mondtam” mondatok mély nyomot hagytak egy eleve felfokozott idegi állapotban.

Forrás:
Depositphotos

Eljön a pillanat, amikor tudod, hogy vége. Vége a sok nyelésnek, tűrésnek, a megfelelni akarásnak, mert életünk egyik nagy napját csak a vőlegényem és én tervezzük meg, a családunktól is csak tanácsot fogadunk el, mert nem őket kell boldoggá tenni elsősorban, hanem magunkat. Mert a család és az igaz barátok a mi boldogságunknak kellene, hogy örüljenek. De mégsem tettem, nem mondtam semmit, nem ordítottam, nem mondtam csúnya szavakat. Csak szép csendben elköszöntem, amikor az este a végéhez ért. Azóta A erősen a „talán nem kéne meghívni” című listára került – közös megegyezéssel.

A múlt, ami hozzánk köti nem eltörölhető, de a jövő, amiben szerepel, az nagyon kétséges. Hiszen miért mérgezzük magunkat a negatív kritikáival, ha másoktól megkaphatjuk a teljes támogatást?

Azóta nem láttam és nem beszéltem vele, mert hát csak akkor kellünk, ha a hangulata úgy tartja. Mégis tudom, ha legközelebb megjegyzést tesz, nem rejtem véka alá az érzéseimet. Ha valóban az életünk része kíván lenni, szálljon le a magas lóról, és kezdjen el örülni.

Ajánlott cikkek