Egyéb kategória

Magyar filmek, amelyek miatt várjuk az őszt

Kulturális szempontból a nyár az egyik legunalmasabb évszak, a fesztiválokon kívül nem nagyon történik semmi. Kiürülnek a városok, sehol egy jó kiállítás vagy klubkoncert, a mozik kínálatáról meg inkább ne is beszéljünk. Viszont hamarosan újra felpezsdül az élet! Azokat a magyar filmeket gyűjtöttük össze, amelyek miatt már most várjuk az őszt!

vous - 2017.08.20.
Magyar filmek, amelyek miatt várjuk az őszt

Hetedik alabárdos

Az év legőrültebb magyar vígjátékának kikiáltott Hetedik alabárdos egy humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az „örök statiszta” szerepéből a teátrum vezető rendezőjévé válik. A sztori napjaink színházi világában játszódik, ahol tabuk nélkül megtörténhet bármi. Ráadásul Nagy Ervint is láthatjuk a vásznon, biztos sokaknak nyomós érv, hogy jegyet váltsanak a filmre. Színházrajongóknak kötelező!

Bemutató: 2017. szeptember 21.

Hetedik alabárdos

Hetedik alabárdos
Forrás:
Facebook

Aurora Borealis – Északi fény

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása után végre újra női rendező filmjét láthatjuk a moziban. Mészáros Márta neve garancia a filmvilágban. A nemzetközileg is elismert, Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező nevéhez immár 26 alkotás köthető.

Az Aurora Borealis – Északi fény két idősíkon futó családtörténet, amely egy anya és lánya kapcsolatáról szól. Elmúlás, hazugságok és elhallgatások, identitásválságból adódó drámai helyzetek, háború okozta soha nem gyógyuló sebek. A női érzékenységgel bemutatott történetet nemzetközi színészgárdával álmodták meg, a főszereplők Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska.

Bemutató: 2017. október 19.

Aurora Borealis - Északi fény

Aurora Borealis – Északi fény
Forrás:
Facebook
Beszélgetőkönyv és Törőcsik Mari

„Ha ez a kurva kezem nem fájna folyamatosan, hát én virágoznék, mint a bazsarózsa!”

„Valószínűleg ufó vagyok. Törőcsik Mari és munkássága teljesen kimaradt az életemből – talán csak a hangja van meg valahol a fejemben. Jellegzetes, dohányfüsttől rekedtes hang, ami nem recés, inkább bársonyos. Szégyen, hogy nem ismerem? Most, amikor Bérczes László beszélgetőkönyvét képtelen vagyok letenni, inkább azt érzem: szomorú” – írja könyvajánlójában főszerkesztőnk, Eszter.

A cikket ide kattintva olvashatjátok el.

Budapest noir

A Kondor Vilmos 2008-ban megjelent, majd hatalmas sikerré váló könyve alapján készülő Budapest noir az év egyik nagy meglepetése lehet. A történet szerint a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt prostituált halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, a krimik jól ismert sémái és szereplői teszik izgalmassá a filmet. A főszereplőt alakító Kolovratnik Krisztián mellett Mucsi Zoltán, Tenki Réka, Anger Zsolt, Dobó Kata, Kulka János és Kováts Adél neve is látható a stáblistán. Több mint ígéretes!

Bemutató: 2017. november 2.

Budapest Noir

Budapest noir
Forrás:
Facebook

+1

A Viszkis

Ambrus Attila bűnözői karrierjét kis fikcióval színezve mutatja be Antal Nimród legújabb rendezésében. A film a főhős erdélyi gyerekkorával indít, majd a rablásokon át, szerelmi életén keresztül a Gyorskocsi utcai fogdából való szökéséig követhetjük sztoriját. Magyar viszonylatban nagyon komoly és látványos produkciónak ígérkezik, én biztos, hogy elsők között nézem meg!

Bemutató: 2017. november 23.

szalay bence viszkis film interjú

A Viszkis
Forrás:
Szabó Adrienn
Ambrus Attila

Ambrus Attila: „Aki párhuzamot talál a múltam és a könyv között, annak tudom ajánlani a Csernus doktort”

Ambrus Attila, vagy ahogyan mindenki ismeri, a viszkis rabló 13 év után szabadult jó magaviseletéért. Azóta keramikusként dolgozik, megnősült, és jófiú lett. Vagy mégsem, hiszen újra rabol. Sőt gyilkol is. Mindezt azonban már csak képzeletben. Haramia című könyvének bemutatóján beszélgettünk.

Korábbi cikkünket ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek