Egyéb kategória

Kapszulagardrób őszre: 5 alapdarab a ruhatárba

Amíg még suliba jártam, mindig augusztus 20-a volt számomra a választóvonal a nyári szünet és az iskolakezdés között, bár a többséggel ellentétben én mindig nagyon vártam a szeptembert, nem csak a tanulás miatt. Szerettem, amikor már picit hűvösebbek voltak az esték, és jól be lehetett kuckózni otthon egy meleg pulcsiban, egy könyvvel és egy bögre forró teával. Az utóbbi években az időjárás nem nagyon akarja tudomásul venni, hogy újabb évszak közeledik, ezért akik Magyarországon élnek, még várhatnak kicsit az őszi gardrób átgondolásával, de nálunk Frankfurtban és tőlünk még nyugatabbra és északabbra bizony már fel kell készülni a lehűlésre.

vous - 2017.08.24.
Kapszulagardrób őszre: 5 alapdarab a ruhatárba

Az idei nyár kifejezetten hűvös volt felénk, ezért egy helyen tartottam a gardróbban a nyári ruhákat és a meleg őszi-téli cuccokat is, és bizony előfordult, hogy egy-egy kötött pulcsi előkerült a szekrény mélyéről. 

veszko-csizmak-es-a-piros-otven-arnyalata-kozelegnek-az-osz-legnagyobb-trendjei-engel-nora1

Veszkócsizmák és a piros ötven árnyalata – Közelegnek az ősz legnagyobb trendjei

Szomorú, de nemcsak a közösségi oldalon található mémek hada, az időjárás is egyre többször jelzi: mindjárt itt az ősz. Miután mindenki elmorzsolt egy-egy könnycseppet, nézzük a dolgok jó oldalát: nyakunkon vannak az őszi trendek, amiket jobb, ha mielőtt megismertek – és megszoktok. 

Nézzük most, mi az az öt, nagyon jól kihasználható darab, amiből most nekem is van 1-2 dolog a kívánságlistámon, mert a lassan tíz éve hordott holmijaim közül néhány elhasználódott, amit pótolnom kell majd. Az outfitötletek közé természetesen most is, mint mindig, etikus divatmárkákat és/vagy organikus pamutból készült darabokat válogattam össze. 

1. Fekete bokacsizma vagy cipő

Gondolom, ez nem nagy újdonság, mert a legtöbb nő gardróbjában lapul legalább egy pár, ezért is áll az első helyen. Egy jó fazonú és kényelmes lábbeli akár multifunkcionális is lehet, mert fel tudjuk venni nadrághoz, szoknyához, ruhához, hétköznap és alkalomra is. Sok-sok utánajárás és nagy szerencse is kell persze ahhoz, hogy ilyen cipőt vagy csizmát találjunk, de nem lehetetlen.

fekete ruha divat

Mi is imádjuk a feketét

A VOUS szerkesztőségét is rendszeresen foglalkoztatja ezt a karakteres szín, így már számtalan cikket írtunk a témában:

2. Fehér ing

Hol vannak már a '90-es évek csipkés nagygalléros, buggyos ujjú fehér blúzai, amiket mindenki utált, de muszáj volt felvenni az évnyitóra. Szerencsére ma már ennél letisztultabb és hordhatóbb darabok közül válogathatunk. Egy kényelmes, jó szabású fehér ing még azoknak is kötelező darab, akik otthonról dolgoznak, vagy nincs a munkahelyükön dresscode. Hűvösebb napokon egy blézerrel vagy egy pulcsival is tökéletes viselet, ráadásul soha nem megy ki a divatból.

A cikk folytatását elolvashatjátok a blogomon!

Ajánlott cikkek