Egyéb kategória

Ezt a pénzt hasznosabban is el lehetett volna költeni: 5 + 1 felháborítóan drága dolog a rongyrázás világából

Éreztétek már azt valaha, hogy egy bizonyos összeget hasznosabban is el lehetett volna költeni? Akiknek feneketlen a pénztárcája, azok persze soha nem érzik ezt. Amikor valakinek annyi pénze van, hogy már azt sem tudja, mit csináljon vele, akkor képes teljesen felesleges dolgokra is indokolatlanul sokat költeni. Összeszedtem nektek a világ legdrágább dolgai közül 5 olyat, amit egy-egy kifejezetten olcsó tárgy is tökéletesen helyettesítene.

vous - 2017.08.26.
Ezt a pénzt hasznosabban is el lehetett volna költeni: 5 + 1 felháborítóan drága dolog a rongyrázás világából

Nektek mi volt az eddigi legkomolyabb beruházásotok? Egy okostelefon? Egy laptop a tanuláshoz? Esetleg egy télikabát? Bármi is volt/legyen az, biztos vagyok benne, hogy nem volt fájdalommentes dolog kifizetni – de nyugodjatok meg, a legtöbben ugyanígy vagyunk ezzel. A komolyabb kiadások előtt általában mindenki mérlegel, és ideiglenesen kicsit jobban odafigyel a pénzügyeire.

Vannak viszont, akik – ha az anyagiakról van szó – szinte bármit megtehetnek, és meg is tesznek: ők azok, akik az alábbi öt dolgot például szemrebbenés nélkül megvásárolnák maguknak. Jöjjön a világ öt olyan legdrágább dolga, amit nem értem, ki venne meg – pedig vannak, akik megveszik.

A legdrágább zokni

A Falke névre hallgató, luxuskategóriás kötött holmikat kínáló márka a 2013-as őszi–téli kollekciója részeként piacra dobott egy limitált szériás zoknit is, amit 1200 dollárért, azaz nagyjából 300 000 forintért lehetett megvásárolni. Aki meg akart kaparintani egy párral, annak sietnie kellett, ugyanis

mindössze 10 pár készült ebből a teljesen felesleges rongyrázós szarból különlegességből.

A magas árat az anyaghasználat indokolja: a zoknit a világ legdrágább anyagából, a perui vikunya gyapjából készítik, amit szó szerint aranyárban mérnek. Mivel egy veszélyeztetett állatfajról van szó, ami mesterséges körülmények között nem tenyészthető, a bundáját csak nagyon ritkán tudják beszerezni.

Ez a gyapjú állítólag a legkényelmesebb viselet, amiről az ember álmodhat – cserébe viszont nagyon sérülékeny is, így például nem mosható… 

Forrás:
Depositphotos, falke.com, Youtube,theodent.com

A legdrágább fogkefe

A Reinast márkanévvel ellátott fogkefét nagyjából egymillió forintért vesztegetik. Mondanám, hogy ennyi pénzért rögtön kettőt kérek, de hiba lenne: a gyártó azt ígéri, a fogkefe elnyűhetetlen, így a beruházás egy életre szól. Négy színben kapható, a keferész pedig kipattintható, mivel azt azért mégis csak cserélni kell havonta…

A cserét a gyártó biztosítja: félévente öt új kefét postáznak a vásárlók címére. Azoknak pedig, akik idegenkednek a hideg fém tapintásától, egy rácsatolható műanyag tokot is kínálnak – ez viszont már feláras.

Én meg eddig azt hittem, hogy az 5460 sörtével hirdetett svájci fogkefém a szájápolás Rolls-Royce-ja…

A legdrágább fogkrém

A Theodent 300 márka csak pár éve van jelen a piacon, de az indulásukat óriási hírverés övezte, ugyanis a paszta nagyjából 30 000 forintba kerül tubusonként. Az aranyozott csomagoláson túl viszont a Theodent 300 sem tud többet, mint egy drogéria sajátmárkás fogkrémje: mindössze fehérebb fogakat, egészségesebb ínyt és frissebb leheletet ígér – az összetevők között nem szerepel semmilyen különleges alapanyag. 

A honlapon egyébként épp óriási akció van: ha 3 tubussal vásároltok, 10% kedvezményt kaptok. Azaz 90 000 forint helyett most csak 81 000 forintot kellene fizetnetek.

A hülyének is megéri, nem? Ja, nem.

A legdrágább palackozott ásványvíz

Nos, ennek már a neve is rongyrázós: Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani. Egy üveg 60 000 dollárba, azaz 15 millió (!) forintba kerül. A tutit persze csomagolni is jól kell tudni: az üveg 24 karátos aranyból készül és egy bőrtáskában érkezik. Nekem csak egy kérdésem van: és ez miért jó?

Forrás:
Depositphotos, Youtube,bercospopcorn.com,italianbarber.com

A legdrágább popcorn

Merthogy ilyen is van – nyilván. Az amerikai Berco's cég készíti, és két dologból adódik össze az arcpirító ár:

  • a pattogatott kukoricát 24 karátos, ehető aranyfüsttel vonják be,
  • a felhasznált sót pedig egy apró dániai szigetről, Laesóról rendelik.

Emellett organikus vajat, vaníliát, karamellt és bourbont használnak a készítésekor.

Egyetlen szem ilyen pattogatott kukorica 5 dollárba, azaz körülbelül 1300 forintba kerül – de természetesen nem szemenként árulják, hanem kilóra…

Nem véletlenül kapta a „The billion dollar popcorn”, azaz „A milliárd dolláros pattogatott kukorica” nevet.

A legdrágább szappan

Az Italian Barber által kínált Tipo Morbido borotvaszappan 1 kilós, és 10 000 dollárért, azaz nagyjából 2 600 000 forintért árulják. A dolog mögött viszont kivételesen van érdemi magyarázat: a befolyt összeg 100%-át jótékony célra, a fejlődő országok oktatásának fejlesztésére szánják. A termékben nincs se arany, se gyémánt: valóban egyszerű, mezei szappanról van szó teljesen hétköznapi összetevőlistával – és egy nemes céllal a háttérben. Ez viszont nem változtat a tényen: szappanban ez az eddigi legdrágább.

Ajánlott cikkek