Egyéb kategória

Tele vagytok kagylóval a nyaralásról? – mutatom, mit készíthettek belőlük

A nyaralások alkalmával szinte mindenki begyűjt egy-két csigát vagy kagylót. A legtöbbünk háztartásában tehát számtalan ilyen darabbal találkozhatunk, amelyek vagy a polcon porosodnak vagy egy cipősdoboz alján várnak a sorukra: arra, ami legtöbbször nem jön el. Hiába tetszenek, soha nem csinálunk velük semmit – a gyűjtésükön kívül –, pedig egy kis kreativitással az asztaldísztől kezdve a szélcsengőn át milliónyi használati- és dísztárgyat készíthetnénk belőlük ahelyett, hogy csak a helyet foglalnák.

vous - 2017.08.26.
Tele vagytok kagylóval a nyaralásról? – mutatom, mit készíthettek belőlük

Egy barátnőm nemrég kisebb-nagyobb dunai kagylókból készített szélcsengőt a kertjükbe. Amellett, hogy nagyon jól sikerült, a hangja is egészen varázslatos, így én is kedvet kaptam, hogy készítsek valamit a begyűjtött darabokból. Aztán rájöttem, hogy kedvem van, csak kagylóm nincs, mivel a tavaszi nagytakarításnál kiselejteztem őket, így most kénytelen voltam vásárolni néhányat egy – egyébként baromi jó zuglói – üzletben.

DIY függőkert kövirózsa növény

Készítsetek mini függőkertet a lakásban – pofonegyszerűen!

Ha eddig azzal takaróztatok, hogy nem gondoztok növényeket, mert… nincs helyetek rá, vagy nem vagytok igazi kis kertészek, nagyot tévedtek! Miért ne lehetne a lakásban létrehozni egy aprócska dzsungelt? Ehhez csak néhány kisebb méretű növényre, a nyaralásokon összegyűjtött kagylókra, tengeri sünre és csigára lesz szükségetek, és készülhetnek is a mini-, illetve függőkertek, amik sem túl nagy hozzáértést, sem pedig túl nagy energiabefektetést nem jelentenek majd számotokra. Mutatom, hogyan csináljátok!

A napokban a Pinteresten belefutottam egy olyan aranyra festett kagylóba, amelyben apróságokat lehet tárolni. Szerelem volt első látásra, így nem volt kérdés, mit készítsek a kagylóhéjakból. Ha nektek is megtetszett, mutatom, mire lesz szükségetek, és mire érdemes figyelni!

Forrás:
Vous

Amire szükségetek lesz

  • kagyló
  • ecset
  • dekor-, hobbi- vagy akrilfesték

Forrás:
Vous

Elkészítése

Tisztítsátok meg a kagylót a szennyeződésektől, szárítsátok meg, majd fessétek le a belsejét (festéktől függően 1-2 rétegben) a kagyló széléig, vagy hagyjatok neki egy pár milliméteres keretet – ahogy én is tettem.

Forrás:
Vous

Forrás:
Vous

Ha ékszertartóként vagy egyéb tárolóként használnátok, nagyjából mindegy, milyen festéket használtok hozzá, de ha bármilyen élelmiszert, fűszert tárolnátok benne, fontos, hogy olyat válasszatok ami, semmiképp sem káros az egészségre!

Forrás:
Vous

További DIY anyagokért kattintsatok a linkre!

Ajánlott cikkek