Egyéb kategória

Nem vettek fel az egyetemre? Nyugi, nem dől össze a világ!

Sikerült az érettségi, úgy éreztétek, végre túl vagytok a nehezén, jöhet a haverokbulifanta, aztán jött valami egészen más. Hidegzuhany. Kiderült, hogy nem sikerült az egyetemi felvételi. Tudom, hogy pokoli érzés, de már eltelt egy hónap, ideje összekapnotok magatokat. Nem történt tragédia, próbáljátok a dolog jó oldalát nézni!

vous - 2017.08.26.
Nem vettek fel az egyetemre? Nyugi, nem dől össze a világ!

Lesz időtök átgondolni az életeteket

Én nem közvetlen az érettségi után, de kihagytam egy évet egyetem előtt, így tudom, milyen jól tud jönni, ha van időtök nyugodtan újratervezni az életeteket. Inkább egy kihagyott év, mint egy nem hozzátok illő szak.

Objektum doboz

Képezhetitek magatokat

Ha jártatok különtanárhoz középiskola mellett, tudjátok, milyen fárasztó tud lenni, amikor több helyen is meg kell felelnetek. Ott vannak a sulis házi feladatok, de készülni kell a nyelvórára, korrepetálásra. Most végre van időtök még egy nyelvet tanulni (ami nagyon jól fog jönni később), vagy jogsit csinálhattok, vagy akár kitanulhattok egy szakmát is! Sose tudhatjátok, mikor lesz hasznotokra például egy aranykalászos gazda képzés elvégzése! Így már sokkal felkészültebbek lesztek, mire felvesznek titeket az egyetemre.

Objektum doboz

Pénzt kereshettek

Rengeteg munkát találhattok, ahova elég az érettségi is, nem kell hozzá komoly szaktudás és akár még jól is kereshettek vele. Az egyik barátnőm jogi kar mellett ment el egy gyárba üvegeket címkézni, csak hogy kicsit kiszakadjon a megszokott közegéből, tapasztalatot szerezzen, milyen is a kétkezi munka. Nem volt neki könnyű a korai kelés és a fizikai munka sem mindig leányálom, de szívesen emlékszik vissza rá, változott tőle a gondolkodásmódja.

Objektum doboz

A lényeg, hogy ne essetek pánikba, ne fulladjatok bele az önsajnálatba! Nincs semmi veszve, ha ügyesek vagytok, sokkal jobban jöttök ki a dologból, mint gondolnátok.

Hajrá! 😉

Ajánlott cikkek