Egyéb kategória

Ez most az ország legmenőbb ovija

2017-ben már senkinek sem kérdés, hogy rohamosan romlik bolygónk állapota, ha nem teszünk semmit környezetünk védelme érdekében, visszafordíthatatlan károkat okozunk. Nyáregyházán felismerték, hogy a környezetvédelmet nem elég elméletben tanítani a gyerekeknek. Létrehozták az ország egyik legmenőbb, de biztosan a legzöldebb oviját!

vous - 2017.08.27.
Ez most az ország legmenőbb ovija

Az ötlet 2016 decemberében fogalmazódott meg, hamarosan pedig át is adják az első Ökovifalut. Kovács Alexandrának és Weigert Péternek gyerekkora óta fontos a környezetvédelem, ezért kidolgoztak egy projektet, amely a felnövekvő generációt célozza meg. Alexandra édesanyja, Kovácsné Maszel Anna a nyáregyházi óvoda vezetője, így adva volt az Ökovifalu helyszíne.

Objektum doboz

Képzelj el egy mini önfenntartó várost, ahol minden újrahasznosított anyagokból készült, megújuló energiával működik, van önkormányzat és kisbolt, körforgalom és KRESZ-táblák, és ami a legeslegeslegmenőbb: elektromos MINI TESLÁK. Hagyok időt feldolgozni. Egy óvoda, ahol napközben Teslával roboghatnak a gyerekek, és itt most nem egy matchboxra gondolok. Az hagyján, hogy napelemek és szélturbinák vannak a házak tetején, de olyan szobabicikliket is kapnak az ovisok, amikkel elektromos áram termelhető, így sportolás közben tudják feltölteni a Teslák akkumulátorait. Őrület, nem igaz?

Objektum doboz

Már a fóliasátor is tervben van, hogy a kicsik láthassák, nem a szupermarket polcain terem a paradicsom és a paprika, sőt más projektekkel együttműködve a felelős állattartásról is tanulhatnak a gyerekek.

Rengetegen fogtak össze az Ökovifaluért, szponzorok és hírességek támogatásának köszönhetően hétfőn, augusztus 28-án át is adják a minifalut, ahol színes programokkal várják az érdeklődőket!

Még sok kis Ökovifaluról szeretnénk beszámolni, sok sikert kívánunk a projekthez!

Ajánlott cikkek