ház ablak

A legidegesítőbb szomszédok, akik az őrületbe kergetnek

Szomszédok mindig voltak, vannak, és lesznek is. Elkerülhetetlen részei a mindennapjainknak, ám sajnos sok esetben nem a jó viszony miatt válnak emlékezetessé, hanem valamilyen kellemetlen élmény miatt. Most ezeket gyűjtöttem össze nektek!

Mielőtt Pestre költöztem, nem sok vizet zavartak a szomszédaim. Tudjátok, kertes ház vidéken, hatalmas kert, egyszóval simán előfordult, hogy akár hetekig nem találkoztam velük. Mindenki élte a saját kis életét, ha összefutottunk, köszöntünk egymásnak, de ennyi. Azonban itt a fővárosban minden megváltozott.

Ahogy albérletbe költöztem az egyetem megkezdésekor, megtapasztaltam, hogy az igazán jó szomszéd hatalmas kincs! Ám sajnos sokkal gyakoribb, hogy megkeserítik az életünket.

Főleg egy panelházban, ahol papírból vannak a falak. Amit ők, úgy tűnik, rendszeresen elfelejtenek...

Következzen 4 szomszédtípus, akik bizony jó pár kellemetlen pillanatot okozhatnak.

1. A „boldog” pár

Valószínűleg mindenki lakott már olyan helyen, ahol valamelyik szomszédjában egy szerelmespár élt. Ezzel még nem is lenne gond, ám az már kevésbé oké, ha ezt ország-világ előtt ki is fejezik. Például nem szívesen kelek hajnalban a felettem lakók veszekedésére, nem vagyok kíváncsi a magánéleti válságaikra, sőt, még a békülős részt is szívesen kihagynám. Mert, mint említettem, sokan elfelejtik, hogy milyen vékonyak a falak egy ilyen házban...

Objektum doboz

2. A túl sok(k)

Tudjátok, az az ember, aki egyszerűen nem veszi észre, ha átlép egy határt. Percenként átcsenget, hogy megbeszélje veletek a legújabb híreket, vagy csak kölcsönkérjen valamit. Viccesnek szánt megjegyzésekkel bombáz titeket a liftben, és tuti, ha egyszer átmegy hozzátok, legalább fél óráig nem menekültök előle. Jó, elismerem, az ilyen emberek gyakran csak magányosak, és egy kis társaságra vágynak, viszont nem feltétlenül ez a legjobb módja, hogy új kapcsolatokra tegyenek szert... de javítsatok ki, ha tévedek!

Objektum doboz

3. A pletykafészek

Ő az, aki biztosan számon tartja az összes lakó nevét, talán még azt is meg tudná mondani, hogy ki volt az utolsó 5 látogató nálatok. Állandóan figyel, pletykára éhesen, hogy aztán továbbadhassa a többieknek, ha valami kihágást tapasztal. Gyakran minden ok nélkül kellemetlenül érezhetitek magatokat a jelenlétében, mintha valami rosszat csináltatok volna. Ez persze idegesítő, de gondoljatok bele: így legalább tuti, hogy biztonságban lesz a lakás, ha nyaralni mentek! Szóval, megéri jóban lenni vele.

Objektum doboz

4. A buli lelke

Persze, velem is előfordul, hogy áthívok egy pár barátot egy kis iszogatásra, vagy hogy beszélgessünk egy jót, és ebben nincs is semmi rossz! Nyilván nem elvárható, hogy teljes csendben éljünk egymás mellett, azonban vannak olyanok, akik egyáltalán nincsenek tekintettel arra, hogy nem egyedül laknak. Nem zavarja őket, hogy éppen hétfő este van, ők max. hangerőn bömböltetik a zenét, vagy vasárnap reggel döntenek úgy, hogy itt az ideje a barkácsolásnak/takarításnak. Ti pedig legszívesebben a világból is kiszaladnátok ilyenkor... Itt már írtunk arról, hogy mi a teendő ebben az esetben.

Objektum doboz

Kihagytam valamit? Írjátok meg nekünk a saját tapasztalataitokat!

a szomszéd fűje rohadjon le

Éljen a jó szomszédi (v)iszony! – avagy mit tehetünk, ha már a hangtompító sem segít?

Mit tehetünk, ha túl hangos a szomszéd? Elsőre talán még benyeljük, másodszorra már húzzuk a szánkat, harmadjára csendre intjük, negyedjére pedig elgondolkodunk a költözésen vagy a feljelentésen. Hogy mi lenne számunkra a legmegfelelőbb, illetve mi ilyenkor a szabályos út?

A cikk folytatását IDE kattintva olvashatjátok.