Otthon

Spóroljunk okos mosogatással – pénzt, időt és energiát!

Mosogatni mindenki tud, legyinthetnénk, hiszen sok háztartásban a kamaszodó gyerekeket is befogják ehhez a nem éppen közkedvelt házimunkához. Ez részben igaz is, de némi praktikával gyorsabban és környezettudatosabban, nem mellesleg spórolósabban is elmosogathatunk.

vous - 2021.11.16.
Spóroljunk okos mosogatással – pénzt, időt és energiát!

Bár egyre több háztartásban van mosogatógép, ami energiatakarékosan és a kézi mosogatáshoz képest jóval kevesebb víz felhasználásával tisztítja meg edényeinket, de még így is gyakran kézzel kell elmosni ezt-azt.

persely pénz spórolás

Spórolós tippjeinket itt találjátok

Az szerintünk mindenki számára evidens, hogy érdemes minél gyorsabban elöblíteni a munka folyamán használt konyhai eszközöket, és nem felhalmozni a mosogatóban a cuccokat – így sok időt, kemikáliát és vizet is spórolhatunk, nem szárad bele az étel, és nem kell majd percekig súrolni az edényeket, vágódeszkát forró víz alatt. De van még néhány praktika, amire érdemes odafigyelni!

Mosogatószer hígítása

A mosogatószerek általában túl sűrűek, lassan jönnek ki a flakonból, kinyomásuk alatt csomó feleslegesen elfolyatott meleg vízzel számíthatunk. Érdemes egy nagyobb flakonnal venni, ez általában gazdaságosabb is, majd ezt vízzel duplájára hígítva átönteni egy másik flakonba – így vizet és mosószert is spórolhatunk.

A cikk itt még nem ér véget, még több praktikáért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek