Egyéb kategória

5 holisztikus tipp az őszi hajápoláshoz

A nyári napsütés kedélyállapotunkra gyakorolt jótékony hatása vitathatatlan, de sajnos a hajunk gyakran megsínyli a nyarat, mert az intenzív napsugárzás könnyen kiszáríthatja és fakóvá teheti. Minden nő arra vágyik, hogy gyönyörű haja legyen, és ezt elérhetjük akkor is, ha a genetika nem a legdúsabb és legszebben csillogó hajkoronával ajándékozott meg minket.

vous - 2017.09.01.
5 holisztikus tipp az őszi hajápoláshoz

Az ápolt haj egyben az egészség és szépség szimbóluma is, amelynek minőségén megfelelő étrenddel, mozgással és sok víz fogyasztásával rengeteget javíthatunk. Bár sokan azt mondják, hogy szép a hajam, én azért az ősz közeledtével mindig észreveszem rajta a változást, de vannak már évek óta bevált hajápolási praktikáim, amelyeket ilyenkor be tudok vetni, és örömmel osztok meg most veletek is.

1. Tápláljátok a hajatokat vitaminokkal

Ha vitamindúsan táplálkozunk, az a hajunkon is meglátszik. Én többnyire natúr, teljes értékű, tehát nem feldolgozott alapanyagokat és ételeket fogyasztok, de télen, amikor kevesebb szezonális friss gyümölcs és zöldség van, a jó minőségű, természetes alapú multivitamin– és C-vitamin-pótlást is fontosnak tartom.

A vitaminok nemcsak a szervezet egészséges működéséért és a vitalitásért felelősek, hanem a haj minőségét és egészségét is befolyásolják.

Léteznek kifejezetten „hajápoló” vitaminok is, de ezek között nagy különbségek lehetnek mind összetételben, mind pedig a hatásukat illetően. Olyan vitamint érdemes választani, amely tartalmaz B-vitamin-komplexet, vasat, cinket, biotint, folsavat, esetleg lenmagolajat, tengeri moszatot, kovasavat, vagy más néven silicát és pantoténsavat.

2. A fejmasszázs csodákra képes

Ájurvédikus masszázsterapeutaként maximálisan hiszek abban és tapasztalom is, hogy a fejmasszázs fantasztikus, jótékony hatással van sok betegségre, a fejfájásra és migrénre, képes javítani az általános közérzetünket, és nem utolsósorban a fejbőrünk megfelelő vérellátását, ami az egészséges haj alapfeltétele. A hajunk erősebb, vastagabb, fényesebb lesz a masszázs által, és gyorsabban is nő.

Mindegy, hogy száraz vagy nedves hajon alkalmazzuk, a lényeg a rendszeresség.

A masszázsolaj-keveréket magunknak is elkészíthetjük, sőt a személyre szabott összetétel mindig a legjobb. A gyenge, erőtlen, vékony szálú hajjal rendelkezők kipróbálhatják bázisolajnak a szezámmagolajat, a korpás, viszkető, irritált fejbőrre a kókuszolaj, míg a zsírosabb fejbőrre a mandulaolaj van jó hatással. A bázisolajat lehet gazdagítani illóolajokkal is az intezívebb hatás vagy éppen az ellazulás érdekében. A kedvenc olajkeverékembe néhány csepp rozmaring-, levendula- és narancsolaj kerül. 50 ml tiszta mandulaolajba szoktam 10-10 cseppet csepegtetni mindegyikből, és bemasszírozni a hajtövekbe finom, körkörös mozdulatokkal. Mennyei érzés. Ha valaki időhiánnyal küzd, a masszázst végezheti hajmosáskor is.

A további három tippet a blogomra kattintva olvashatjátok el!

Ajánlott cikkek