Egyéb kategória

Káoszkirálylányok, figyelem: ez a cikk rólatok szól

Nektek sem erősségetek a rendrakás, sőt, tökéletesen kiigazodtok a legnagyobb rendetlenségben is? Akkor gratulálok, lehet, hogy ti is igazi káoszkirálylányok vagytok! De még mielőtt megijednétek, vagy hevesen tiltakozni kezdenétek, elárulom: az égvilágon semmi baj nincs ezzel!

vous - 2017.09.02.
Káoszkirálylányok, figyelem: ez a cikk rólatok szól

Kiskoromban mindig mondták a szüleim, hogy muszáj rendben tartanom a dolgaimat, mert úgy sokkal átláthatóbb minden. És én egy darabig igazán keményen próbálkoztam, de aztán szép lassan rájöttem: talán sosem leszek az a tip-top lány, aki élére vasalja és színek szerint rendezi a ruhákat a szekrényben. Nem mondom, hogy nem irigylem őket, de hát mit lehet tenni, úgy tűnik, nekem marad a káosz és a rendetlenség.

De tegyétek a szívetekre a kezeteket, bizony könnyen lehet, hogy ti sem rajongtok a rendért és a tisztaságért. Illetve rajonganátok, csak elpakolni ne kellene…

Összegyűjtöttem azokat a tipikus dolgokat, amik minden káoszkirálylányra igazak.

1. Majd holnap…

Ha úgy néz ki a szobátok, mint egy háborús övezet, és gyakran kaptok szörnyülködő pillantásokat, hogy mégis hogyan lehet ilyen körülmények között élni, akkor valószínűleg értitek, hogy mire gondolok. Jó, nem kell mindenféleképp a szélsőséges esetekre gondolni, de azért könnyen előfordulhat, hogy a ruhákat a szekrény helyett a széken tároljátok, vagy a könyvek átköltöznek az ágy mellé…

Majd egyszer úgyis elpakoljátok, ugye? 

Objektum doboz

2. A szoba a lélek tükre

Nyugi, nem baj, ha nem vagytok a rend mintaképei! Hiszen valahogy meg kell tanulni alkalmazkodni a káoszhoz, ami azt jelenti, hogy sokkal kreatívabbak és alkalmazkodóbbak vagytok, mint a többség, a spontaneitásról nem is beszélve. Tuti, hogy benne vagytok minden őrültségben, és kalandvágyóak vagytok. Szóval ha így nézzük, a rendetlenség csak azt jelenti, hogy túl sok minden foglalkoztat benneteket egyszerre. A külvilág pedig? Hát, ott maradnak a kompromisszumok, főleg, ha a párkapcsolatról van szó

Objektum doboz

3. Rendetlenség? Időspórolás!

Nekem anya mindig azt mondta, hogy csak egyszer kellene alaposan elpakolni, és ha utána figyelnék rá, már sokkal könyebb dolgom lenne. Ezzel csak az a baj, hogy mindig feleslegesnek éreztem, mert minek tegyek rendet, ha utána újra rendetlenség lesz? Ez egyszerűen elkerülhetetlen. Akkor már egyszerűbb, ha alapból marad a káosz, és úgy nem érzem hiábavalónak az igyekezetet. Szóval ha legközelebb nektek is ezt mondja valaki, javítsátok ki: valójában csak időt spóroltok magatoknak! Teljesen megéri, nem?

Objektum doboz

4. Rendszer a káoszban

Minden szem előtt van, a külső megfigyelő számára egy hatalmas összevisszaságban, de ti mégis látjátok a logikát a káoszban. Ismerős a helyzet? Nos, a legtöbb rendszerető ember nem képes átérezni, hogy hogyan tudjuk mi, rendetlenek megtalálni az apróságokat a szerteszét heverő kacatok között, de valahogy mégis sikerül. De gondoljatok csak bele:

valójában ez is rend, csak egy elég sajátos formában…

Objektum doboz

És bár én alapvetően nem bánom, hogy nem a rendszeretők táborát erősítem, azért ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor bizony nekünk, rendetlen lányoknak néha nagyon jól jönne, ha egy kismanó vagy jótündér elpakolna helyettünk… Persze csak úgy, hogy ne vegyük észre.

Egyetértetek?

Tippek a gyors, hatékony és környezetkímélő takarításhoz – és hogy ne szakadjon rátok minden a hétvégén! Mojzes Nóra

Szétszórt lányok kézikönyve: így tartsatok rendet magatok körül a lakásban!

Legalább hetente egyszer megfogadom, hogy miután kitakarítom a szobámat, odafigyelek a rendre. Nem dobálom szanaszét a ruháimat, nem felejtem el kivinni a bögrémet, és a kukát leviszem, ha megtelt, ahelyett hogy jengát játszanék vele, és az utolsó pillanatig tuszkolom bele a szemetet. De a nagy lendület általában max 24 óráig tart, és gyanítom, nem én vagyok az egyetlen, aki így van ezzel. Azért nincs veszve a dolog; szerencsére akad néhány tipp, ami a magamfajta szétszórt lányoknak is segíthet megőrizni a rendet.

Ajánlott cikkek