Kakaós karfiol

Kakaós karfiol – nem bolondultunk meg, ez a legfinomabb snack vagy köret!

A szétfőzött karfiol nem túl kellemes, egyesek szerint kész horror, és tény, hogy élvezhetetlen, hiába tudjuk, hogy zéró kalória van benne és egészséges. Sütve próbáljátok meg, egy kis kakaóval meghintve – mesésen finom lesz. És most nem hülyéskedünk!

A karfiol megosztó zöldség, szerintünk legtöbben azért utasítják el, mert gyakrann túlfőve, élvezhetetlen köretként, jellegtelenül kerül a tányérra vagy unalmas levesbe, pedig egy szuperfinom zöldség, ha megfelelő módon készítjük el. Gondoljátok csak el, van a kezetekben egy hatalmas virágbimbó, tele kicsattanó egészséggel: a karfiol ugyanis egy csupa bimbó zöldség, innen is jön kikopóban lévő neve, a kelvirág.

Próbáljátok ki sütve, így minden aroma a zöldségben marad, nem fő ki a lébe, roppanós, ízekben gazdag, kalóriában szegény finomság a végeredmény. Bármilyen meglepőnek is tűnik, de kakaóval meghintve eszméletlenül finom, nem édes, de egy kis csokis aromája van a sütőben karamellizálódó, új arcát megmutató karfiolnak. Grillezett húshoz, halhoz, sajthoz is remek, de egy kis fűszeres joghurttal mártogatósnak is tökéletes.

A cikk itt még nem ért véget! A receptet keressétek a Cookta oldalán!