Egyéb kategória

Édes bűnbeesés: fordított banános torta karamellel és csokival

Krémesre sült banán, lágy karamell, mindez egy könnyű és puha csokis kevert tésztával kombinálva – maga az álom! Egy csajos görbe délutánra, de akár ünnepibb alkalomra is tökéletes, egyszerű és ellenállhatatlanul finom sütemény, ami akár tortának is beillik.

vous - 2017.09.06.
Édes bűnbeesés: fordított banános torta karamellel és csokival

A banán és a karamell mesés párost alkotnak, főleg akkor, ha a karamell egy csipet sóval van ellenpontozva. A legegyszerűbb karamellizált sült banán egy gombóc vaníliafagyival tálalva is maga a mennyország, de ha mindezt még egy kis fűszeres, mézzel és gyömbérrel, csokidarabokkal gazdagított tésztával együtt képzeljük el, arról már tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. A sütemény különlegessége, hogy fordítva sül, vagyis a teteje van a tepsiben alul: a tészta alatt így a banán a karamellben selymesen krémesre sül, a kiborítás után pedig nagyon is mutatós tortácskát kapunk.

banán banánhajó

A legszebb dolog, ami a banánnal történhet – készítsétek el még ma!

Aki a banánt szereti, rossz ember nem lehet (bocs, Emcsi). Gondoltátok volna, hogy lehet még tovább fokozni az élményt? Akkor még nem hallottatok a banáncsónakról.

A teljes cikkért kattintsatok ide

Arra nagyon érdemes figyelni, hogy csak hibátlanul záródó kapcsos tortaformában kíséreljük meg a sütést, mert a karamell és a vaj könnyen kifolyhat, ha egy pici hézag is van, és akkor a sűrű füst, a sütő aljára odakötő szenes cukor, majd a sütő sikálása némileg ronthat az élvezeti értéken. Ezt elkerülendő, a tortaforma alját duplán be is bugyolálhatjuk alufóliába, majd tepsibe téve tolhatjuk be a sütőbe, így többszörösen bebiztosítva, hogy kiillanjon a ragacsos lé a nem kívánt helyre, de akár sütőpapírral is kibélelhetjük a formát. 

A receptért kattinsatok a Cookta receptoldalra!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek