Egyéb kategória

4 tipp, amivel elkerülhetitek az őszi megbetegedést

Nincs ősz lehulló falevelek, iskolakezdés és elmaradhatatlan megbetegedések nélkül. Pedig nem lenne muszáj, hogy így legyen, elég lenne csak néhány apróságra odafigyelni a megelőzés terén. És hogy mik is ezek? Mutatjuk!

vous - 2017.09.09.
4 tipp, amivel elkerülhetitek az őszi megbetegedést

Én eddig nem igazán hittem a karmában, de miután megírtam a cikkemet arról, mennyire nem szeretem az őszt, majd szeptember elsején betegen ébredtem, egy kissé elgondolkoztam. Aztán igazából rájöttem, hogy nem, nem a sors vágott vissza, csak hülye voltam, és nem figyeltem oda magamra eléggé – ti ne essetek az én hibámba, inkább fogadjátok meg az alábbi négy tanácsot!

Öltözzetek rétegesen!

Lehet, hogy délutánra 25 fokot mond az előrejelzés, de a reggeli hőmérsékletek akár 10 fok körül is alakulhatnak – ezért ne a délutánhoz, hanem mindig a leghidegebb napszakhoz öltözzetek. Pulcsit és kabátot egyszerre cipelni nem jó, de még mindig jobb, mint kiütni magatokat hetekre. A boka- és derékvillantós cuccokat pedig felejtsétek el,

azok mind a Sátán szolgái ilyen becsapós időben.

Objektum doboz

Vitaminokkal elő!

A nyár végezetével egyre kevesebb a friss gyümölcs, ezért érdemes máshonnan is bevinni a napi vitaminmennyiséget – például multivitaminok segítségével. Ha viszont nem hisztek az ilyesmiben, akkor is figyeljetek oda arra, hogy minél több egészséges étel (zöldségek, teljes kiőrlésű pékáruk, sovány húsok) kerüljön az asztalra. Tudjuk, hogy sokan szeretik elengedni magukat kajálás terén, amint kicsit hidegebbre fordul az idő, de többet ártotok vele magatoknak, mint használtok.

Mozogjatok!

Végre nincs negyven fok, irány ki a szabadba futni! A kora őszi idő tökéletes a szabadtéri sportoláshoz, de ha a közeletekben nincs erre lehetőség, akkor se hanyagoljátok el a dolgot –járjatok el edzőterembe, jógázni vagy úszni, de az is jó, ha csak naponta elmentek egyet sétálni. Elsőre lehet, hogy nem lesz kedvetek hozzá, de higgyétek el, a rendszeres mozgás az egyik legjobb immunerősítő. Ha nem engedhetitek meg magatoknak, hogy edzőterembe járjatok, nézzétek meg, milyen otthon is elvégezhető gyakorlatokat gyűjtött össze szerkesztőnk, Nóri.

Objektum doboz

Kerüljétek a stresszt!

Tudjuk, könnyű mondani, de kutatások bizonyítják, hogy a túlzott stressz gyengíti az immunrendszert. Amennyire lehet, próbáljátok meg kerülni az olyan helyzeteket, amikben tudjátok, hogy nem érzitek majd jól magatokat.

Ha már megtörtént a baj

Ne hősködjetek! Ha érzitek, hogy kezd elhatalmasodni rajtatok a megfázás, vegyetek ki néhány napot, és maradjatok otthon, felesleges tovább fertőzni a környezeteteket.

Igyatok sok-sok gyógyteát, aludjatok sokat, és mindenképp forduljatok orvoshoz!

Ajánlott cikkek