Egyéb kategória

Bakancslista szeptemberre

Beköszöntött az ősz – legalábbis elméletben, szerencsénkre a hideg(ebb) időjárás még nem érte el piciny hazánkat, így nem érdemes csüggednetek. Oké, valószínűleg idén már nem fogunk strandolni, de annyi hasznos és kellemes más programmal szórakoztathatjuk magunkat és persze közvetlen környezetünket. Mutatjuk, a VOUS-lányok miket csinálnak az elkövetkezendő napokban és hetekben, amit érdemes nektek is bevetnetek.

vous - 2017.09.09.
Bakancslista szeptemberre

Menjetek moziba!

Kulturális szempontból a nyár az egyik legunalmasabb évszak, a fesztiválokon kívül nem nagyon történik semmi. Kiürülnek a városok, sehol egy jó kiállítás vagy klubkoncert, a mozik kínálatáról meg inkább ne is beszéljünk. Viszont hamarosan újra felpezsdül az élet! Azokat a magyar filmeket gyűjtöttük össze, amelyek miatt már most várjuk az őszt.

Ősszel is sportoljatok!

Ha az őszre gondolunk, a legtöbbünknek a hideg idő, a meleg tea, a kakaó, a fincsi gyümölcsös piték és a pokróc alatti gubbasztás jut eszünkbe. Pedig az ősz a megújulás, az új kezdet évszaka is. Ezért itt az ideje, hogy sportcipőt húzzatok, és kipróbáljátok ezeket a szuper kültéri sportokat, amíg be nem köszönt a november!

Objektum doboz

Kiránduljatok!

Az erdő ilyenkor mutatja a legszebb arcát. Az ezerszínű fák között az őszi erdő jellegzetesen édeskés illatát is érezni fogjátok, mielőtt a tisztásra léptek, talán belétek kapaszkodik egy-egy vadrózsabokor. Az avart betakarja a lehulló levelek aranya. Most öt olyan hazai erdőt ajánlunk, ahova érdemes elmenni ősszel, hogy egy jót kiránduljatok, mozogjatok.

Teázzatok!

Ősszel gyakran megfeledkezünk a teáról, talán azért, mert nem ez az évszak fő jellegzetessége, elvégre egész évben számíthatunk rá. De ennek ellenére is vannak kifejezetten olyan verziók, melyeket a hűvös estékre ajánlunk a pokróc, a kanapé, na meg egy jó könyv mellé.

Tavaszi teák méregtelenítés megfázás

Forrás:
Depositphotos

Pakoljátok tele a lakást őszi virágokkal!

Bár az ősz inkább a színes falevelek évszaka, azért ne felejtkezzünk meg az ilyenkor nyíló virágokról sem, melyek szuperül feldobhatják a lakásotokat és az erkélyeteket is. Most összegyűjtöttem nektek a leggyönyörűbbeket.

Főzzetek ínycsiklandó dolgokat a szezonális kínálatból!

Az erdőről és a mezőről nemcsak annak szépségei, patikája, hanem bősége is eszetekbe juthat – főleg, ha szerettek sütni, főzni. Akár hobbiszakácsok vagytok, akár csak most ismerkedtek a főzéssel, ne hagyjátok ki azokat az alapanyagokat, amelyek az erdőből vagy erdő mellől származnak. A Cookta.hu testvéroldalunkon számtalan kipróbált finomságot találtok, ezekből hoztunk nektek 3 kihagyhatatlan receptet.

Sült paradicsomszósz

Forrás:
Depositphotos

Nevessetek sokat!

Mindig nehéz búcsút venni a nyári hőségtől és a tóparti napozástól, de azért valljuk be, az ősznek is megvannak a maga szépségei. Legalábbis én mindig hatalmas optimizmussal vágok neki az évszaknak, de ahogy az lenni szokott, általában semmi sem alakul terv szerint…

Kreatívkodjatok!

Ősszel sok időt töltünk otthon, és ezt az időt szeretjük hasznosan tölteni. Van, aki olvasással, van, aki takarítással, mások filmnézéssel, megint mások barkácsolással, dekorációk készítésével. Persze a szabadban is jó ilyenkor óriási sétákat tenni, legtöbbünk ekkor begyűjt jó néhány őszi termést: falevelet és gallyat – amikkel szívesen díszítjük a lakást. Ezek fúziójából született meg az alábbi tál, aminek elkészítését mindenkinek ajánlom. Jó móka, kiváló program és szuper dekoráció egyben.

Ajánlott cikkek