Világ

A 10 legparányibb kutyafajta, amely megdobogtatja a szívünket

Amikor az ember szeretne kutyát, két dolgot gondol át elsőként: menhelyit válasszon vagy fajtatiszta változatot. Utána jön a következő két kérdés: mekkora legyen felnőtt korára, és milyen temperamentumú eb felel meg nekünk (és a családunknak). Én most a méretre mentem: a legkisebb kutyafajtákat gyűjtöttem össze.

vous - 2017.09.13.
A 10 legparányibb kutyafajta, amely megdobogtatja a szívünket

1. Orosz toy terrier

  • Magasság: 23 centiméter

Ez a törékenynek tűnő ebecske valójában inkább rugalmas, energikus, tele van élettel, igazi társasági kutyus, amelyik egy perc alatt lekenyerezi a környezetét.

Objektum doboz

Objektum doboz

2. Törpe foxterrier

  • Magasság: 22–23 centiméter

Az Amerikai Egyesült Államokban tenyésztették ki ezt a szívós, kíváncsi, nagyon értelmes és bizony kicsit harcias ebet, amelyik nem tagadhatja le terrier voltát. Kisgyerekek mellé nem is nagyon ajánlják.

Objektum doboz

Objektum doboz

3. Japán csin (spániel)

  • Magasság: 20–27 centiméter

Az arisztokratikus küllemű kutyafajta évszázadok óta a japán császári udvar kedvence volt. Sokan úgy tartják, ez a fajta már inkább macska, mint kutya. A tappancsát használja a pofája tisztításához, szereti magasról kémlelni a környezetét. Mivel kiegyensúlyozott fajtáról van szó, gyakran terápiás kutyaként is alkalmazzák.

Objektum doboz

Objektum doboz

4. Csivava

  • Magasság: 15–23 centiméter

Azt hiszem, a csivavát nem kell bemutatni, Paris Hilton valamikor a 2000-es évek elején sokat tett azért, hogy az egész világ megismerje ezt a fajtát. Azóta valaki vagy imádja, vagy utálja, de közömbösen senki nem tekinteni rá. A Mexikóból származó eb sok esetben sokkal nagyobbnak és erősebbnek képzeli magát, mint amilyen valójában, és képes a termeténél nagyobb és erősebb kutyáknak is nekitámadni.

Objektum doboz

Objektum doboz

5. „Teacup” vagy miniatűr uszkár

  • Magasság: 25 centiméter

Ilyen kutya nincs is! Pedig nagyon is létezik: az uszkárok legkisebb változata nagyon kedvelt fajta, kedves, játékos, nem ugat sokat, a bundájára viszont érdemes odafigyelni.

Objektum doboz

Objektum doboz

6. Yorkshire terrier

  • Magasság: 17 centiméter

Elképesztően népszerű kutyafajta volt a 2000-es évek elején. Igazi terrierről van szó, amelyikben még mindig ott van a vadászösztön, a macskával nem jön ki jól. Kicsi, erős kutya, ráadásul nem is egy félős fajta.

Objektum doboz

Objektum doboz

7. Máltai selyemkutya

  • Magasság: 20–25 centiméter

Gyönyörű, elegáns kutya, amelyet patkányfogásra tartottak egy időben. A selyemkutya azóta az egyik legnépszerűbb ölebbé vált, igazi 21. századi társ lehet. Barátságos, éber jószág.

Objektum doboz

Objektum doboz

8. Pomerániai törpespicc

  • Magasság: 20 centiméter 
Objektum doboz

Objektum doboz

600

„Bármikor cserélnék a bundájába belekapó széllel!” – a legcukibb pomerániai törpespiccek az Instagramról

Amikor Spicc volt a nap témája a VOUS-n, szerzőnk, Viola azonnal tudta miről szeretne írni. KUTYÁKRÓL! „Engedjétek meg, hogy a szerkesztőség kutyabolondja, azaz én, ódákat zengjek a világ egyik legcsodálatosabb kutyafajtájáról: a pomerániai törpespiccről” – írta ebben a cikkben. Olvassátok újra!

9. Majompincs

  • Magasság: 23–30 centiméter

Nagyon régi kutyafajta, amelyet Németországban tenyésztettek ki kifejezetten patkány- és egérvadászatra. Azóta szinte változatlanul van jelen a legkülönbözőbb színekben. Nagyon játékos, bolondos lakáskutya, amelynek jellegzetes tipegő járása van.

Objektum doboz

Objektum doboz

10. Papillon

  • Magasság: 20–28 centiméter

A francia papillon kifejezés pillangót jelent, ennél találóbb nevet nem is kaphatott volna ez a tündéri eb, amely temperamentumos, energikus, gyors. Nagyon kedvelt társasági kutya, amely 600 évvel ezelőtt már ott volt a francia udvarban is, ahol az abroncsos szoknyákat kerülgette.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek