Egyéb kategória

Hattyúk, gofri és ódon épületek – Brugge, a belga ékszerdoboz

Van egy apró városka Belgium tengerpartjához közel, egészen északon, aminek Brugge a neve. Ha hallottatok már róla, akkor most valószínűleg egyetértően bólogattok, hogy tényleg megérdemel egy cikket, de ha még nem, akkor itt az ideje, hogy közelebbről megismerjétek!

vous - 2017.09.16.
Hattyúk, gofri és ódon épületek – Brugge, a belga ékszerdoboz

Az utóbbi időben szerencsére sokszor lehetőségem nyílt elutazni olyan helyekre, ahova mindig is vágytam, Brugge azonban egyértelműen az eddigi kedvenc úti célom, hiszen az itt töltött 4 nap tényleg olyan volt, mintha egy mesében lennék

Bár teljesen nem tudom visszaadni a varázsát, azért igyekszem megmutatni, hogy miért érdemes ellátogatnotok ide

Kezdjük ott, hogy Brugge egyáltalán nem drága, sőt! Ha sikerül kifognotok egy jó ajánlatot, akkor viszonylag olcsón eljuthattok a Belgium északi részén megbújó városkába. A szállás az egyedüli, amiért egy kicsit jobban a zsebetekbe kell nyúlnotok, de ár-érték arányban az olcsóbb szállások is biztosan megfelelnek majd az igényeiteknek. 

A csatornák az egész várost átszelik

A csatornák az egész várost átszelik
Forrás:
Szopkó Zita

Talán ami a legjobban tetszett nekem Brugge-ben, az a nyugalom, amit árasztott. Nem lepte el rengeteg turista, nyugodtan lehetett nézelődni, vagy csak céltalanul járkálni a gyönyörű tájakon. Otthon éreztem magam az ódon épületek között, a szűk, régi utcácskákban és a napfényes parkokban. A hattyúk pedig mindent feldobtak!

Kicsit olyan érzésem volt, mintha egy tündérmesében lennék, ahol mindjárt megpillantom a hercegnőt, vagy szembejön velem Jancsi és Juliska…

Beleszerettem ezekbe a házikókba

Beleszerettem ezekbe a házikókba
Forrás:
Szopkó Zita

Ha rám hallgattok, érdemes legalább 3-4 napot eltöltenetek itt, mert bár nem túl nagy a hely – szerencsére gyalogosan is könnyedén bejárható –, ennyi idő azért kell arra, hogy mindent felfedezzetek, ami érdekel benneteket.

Mi úgy döntöttünk, hogy legelőször a legfontosabb nevezetességeket járjuk be, így az első nap múzeumlátogatással telt, és jó pár templomba is bekukkantottunk. Ezután pihenésképp sétálgattunk egyet a közeli parkokban, mert annyi zöld terület van a városban, hogy az jelenti majd a legnagyobb gondot, hogyan válasszatok közülük!

A szerelem tavához mindenképp érdemes elnézni, nagyon aranyos helyszín, akár piknikezéshez is tökéletes, a főtéren pedig bármikor elüldögélhettek, mert akad ott is látnivaló bőven!

Madártávlatból is csodaszép

Madártávlatból is csodaszép
Forrás:
Szopkó Zita

Érdemes kipróbálni:

  • Belga ételek: A különleges sörök nem hasonlítanak az itthoniakhoz, rengetegfélét próbálhattok, a 12%-os alkoholtartamún keresztül a meggyesen át a kókuszsörig mindent megtaláltok. (A utóbbi valami isteni…) És akkor még nem beszéltünk a tengeri ételek széles választékáról, és természetesen a gofrikínálatról, mert nem jöhettek úgy haza, hogy ne ettetek volna legalább egyszer ebből az isteni édességből!
  • Csoki  <3 : Ezt szerintem nem is nagyon kell magyarázni, legyen elég annyi, hogy nem véletlenül világhírű a belga csoki…
  • Múzeumtúra: Brugge-ben rengeteg érdekes múzeum közül válogathattok, de édesszájúaknak elsősorban a Choco-Story névre hallgató csokoládémúzeumot, a festészet iránt érdeklődőknek a Groeningemuseumot ajánlom, a csillogás kedvelői pedig alig győznek majd gyönyörködni a Gyémántmúzeumban.
Gofriból sosem elég!

Gofriból sosem elég!
Forrás:
Szopkó Zita

Kihagyható:

  • Csónakázás: Bár sokan mondják, hogy hatalmas élmény, nekem kicsit elrontotta a pillanatot, hogy vagy 40 embert bezsúfoltak egy kis csónakba, és idegenvezető ordított kb. 3 különböző nyelven a fülünkbe. Személy szerint én jobban szerettem volna, ha meghittebb, de persze tudom, akkor jobban a zsebünkbe is kellene nyúlni, de szerintem megérné.
  • Harangláb-torony: A kilátás gyönyörű, ez tagadhatatlan, ám a 366 fokos szűk kis csigalépcsőn felmászni nem egyszerű, ráadásul elég kis hely áll a csúcson a rendelkezésünkre, hogy a látványban gyönyörködjünk. Ha nagyon korán mentek, szerintem jobban jártok, mert nincs még ott annyi ember.
Az a bizonyos csónakázás

Az a bizonyos csónakázás
Forrás:
Szopkó Zita

Remélem, meghoztam a kedveteket, mert higgyétek el, ez a város tényleg olyan, mint egy tündérmese!

utazas-kirandulas-auto

Londonon és Párizson túl is van élet – a legszebb helyek Európában, amiket muszáj látnotok

Utazni jó, és nemcsak a kikapcsolódás miatt, hanem mert gyönyörű tájakat láthattok, és új kultúrákat fedezhettek fel, ráadásul magatokat is jobban megismerhetitek. Ám ha vérbeli utazók vagytok, akkor nem ragadtok le a turistaparadicsomok csábításánál, hiszen a kisebb városok is tartogatnak csodaszép helyszíneket.

IDE kattintva elolvashatjátok a teljes cikket.

Ajánlott cikkek