Egyéb kategória

Macskaköves utcák, hegyi levegő és csend – 5 európai úti cél őszre

Ha valaki nem rajong különösen a turistákkal tömött strandokért, a túlárazott szállásért, a tűző napért és a negyven fokért, akkor a legjobb, ha ősszel utazik – így vagyok ezzel én is. Utazni bizony ilyenkor a legjobb, mert kellemes az idő, gyönyörűek a tájak, és nem utolsósorban feltölti az embert a nagy karácsonyi hajrá előtt. Ha ti sem tudjátok még, hova menjetek idén, ez a cikk nektek szól! 

vous - 2017.09.20.
Macskaköves utcák, hegyi levegő és csend – 5 európai úti cél őszre
Nyaralni készültök? Tippek, hogy minél olcsóbban megússzátok a repülőjegyvásárlást Engel Nóra

Tippek, hogy minél olcsóbban megússzátok a repülőjegy-vásárlást

Szögezzük le: a repülőjegyek megvásárlásra nem sokban tér el bármilyen más termék vagy szolgáltatás megvásárlásától. Itt is érdemes tájékozódni, tisztában lenni az ár-érték arányokkal, érdemes utánajárni a lehetőségek tárházának, és nem utolsósorban nem szabad kapkodni. De még mielőtt rátérnénk a konkrétumokra, az első és legfontosabb, amit érdemes megjegyezni, hogy nincsenek csodák. Nincs titkos összetevő, recept vagy rövidebb út az olcsó jegyekhez. Van azonban néhány tipp, amit jó, ha megfogadtok! A teljes cikkért kattintsatok IDE

Cotswolds – Anglia

Bár ha Anglia fele vesszük az irányt, számtalan nagyvárost sorolhatnánk fel, ami tökéletes célpont egy hosszú hétvégére, de mit szólnátok, ha ehelyett ezúttal egy dimbes-dombos térséget, Cotswoldsöt látogatnátok meg? A kőházakkal, úgynevezett cottage-okkal tarkított vidék Közép-Angliában található, Bathtól északkeletre. Ha rajongtok a hagyományos angol falvakért és kőtemplomokért, ez a ti helyetek.

A macskaköves utcáknak, piros postaládáknak és bárányokkal zsúfolt domboknak köszönhetően az ember egyenesen úgy érezheti magát, mintha a Downton Abbey színfalai közt lenne. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Gdańsk – Lengyelország

A Balti-tenger partján található Gdańsk Lengyelország legnagyobb kikötővárosa, így kihagyhatatlan célpontnak bizonyul, ha a sirályok és a vízpart együttes hangja nyugtat meg titeket. A város építeszete teljesen eltér a megszokott lengyel építészeti stílustól, a város szélén található óváros pedig kihagyhatatlan turistalátványosságnak számít.

A kikötővárosnak egyébként fontos történelmi szerepe volt: 1939-ben itt robbant ki a második világháború, ennek pontos történetét a mára már múzeummá alakított kikötői daru belsejében nézhetik meg az érdeklődők. Emellett kihagyhatatlan programot biztosít a belvárosban található úgynevezett Hosszú utca, ahol számtalan étterem, kávézó, galéria és múzeum várja a turistákat. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Lucerne – Svájc

Lucerne-t nem véletlenül nevezik Svájc egyik legszebb városának: többek között itt található Európa legidősebb fedett fahídja, ami egyben a város jelképe is. A Kapellbrücke nevet viselő fahíd 1365 óta ékesíti a várost, de

emellett nem kizárt, hogy a város középkori hangulata, a múlt századot idéző piacok vagy a kulturális programok varázsolják el az idelátogatókat. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Edinburgh – Skócia

A skót főváros, Edinburgh egy igazi kulturális kincsesbánya, így ha egy programokkal teli, múzeumnézős hétvégére vágytok, ez a ti helyetek. A várost nem véletlenül nevezik a skót korona gyémántjának: Európa egyik legtöbb történelmi emlékét őrzi, emellett az egyik leghangulatosabb skót város, köszönhetően hol modern, hol klasszikus építészeti stílusban díszelgő épületeinek. A kötelező turistalátványosságok mellett az Edinburghbe látogatók széles palettáról válogathatnak, ha már unják a múzeumokat:

részt vehetnek szervezett irodalmi pubtúrákon, ahol végigjárhatják a nagy skót írók kedvenc kocsmáit, de meglátogathatják azt a kávéházat is, ahol J. K. Rowling tollából megszületett az első Harry Potter-regény.

Ha ez nem lenne elég, elhagyott sikátorokat és 200 éves sírkamrákat is szemügyre vehetnek, ahol korhű kosztümöket viselő idegenvezetők mesélnek kísértethistóriákat. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

kerdojel

Felismeritek madártávlatból Európa fővárosait?

Párizs, Amszterdam, London, Budapest, Berlin. Imádjuk az európai nagyvárosokat, ha tehetjük, utazunk is a VOUS-lányokkal. Na nem közösen, hanem mindenki a kedvenc városába, és természetesen a kedvenceink listáját szeretjük bővíteni is. Elképzelhető, hogy nagy bajban lennénk, ha a kedvenc városainkat madártávlatból kellene felismerni.

A tesztért kattintsatok IDE

Annecy – Franciaország

2012-ben az Alpok legszebb városának választották, és a képeket elnézve nem is kérdés, miért. Egy igazi meseváros, mesébe illő utcákkal, színekkel és persze tóval, amit Franciaország legtisztább tavaként is emlegetnek. Ha a pihenés, a friss levegő és a mennyei ízeket kínáló francia éttermek nem lennének elegek egy hétvégére, érdemes biciklire pattanni, és körbetekerni a Lac d'Annecyt és környékét.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek