Egyéb kategória

Robbanás a gyomorban: újra hódít a robbanós cukorka

Kinek robbanós, kinek pattogós cukorka néven maradt meg emlékeiben a valaha született legviccesebb édesség, de az biztos, hogy mindenki emlékszik rá. A szájban pattogó kis cukorpetárda rengeteg mókás és kalandos percet szerzett – és most visszatérőben van a retró cukorka, ezúttal nem csak a gyerekek örömére.

vous - 2017.09.22.
Robbanás a gyomorban: újra hódít a robbanós cukorka

A nagyon édes, csupa műízben készült robbanós cukorka elsősorban a gyerekek körében volt népszerű, aztán a felnőttek kezdtek frászt kapni tőle, mert egy városi legenda szerint ha valaki sokat evett vagy egyben nyelte le, akkor az a gyomorban robbanást okozott. Ez persze nem igaz, de pánikkeltésre remek volt, és ha pukkant is párat, a gyomor sokkal ellenállóbb, minthogy ettől bármilyen sérülést kaphasson.

cookta-budai-retrotura-indul-3-verbeli-klasszikus-hely-amit-erdemes-felfedezni

Budai retrotúra indul: 3 vérbeli klasszikus hely, amit érdemes felfedezni

Bár a retrónak nagy divatja van mostanság, nemrégiben zárt be egy ikonikus étkezde, a Pajtás, így elmondhatjuk, hogy inkább a retrósra hangolt új helyek hasítanak – de vannak még felfedezésre váró igazi, régi helyek is. Most 3 budai helyet ajánlunk azoknak, aki szívesen elmerülnének a múltban.

A robbanós cukorka amúgy is ártalmatlan dolog, a pukkanásokat szén-dioxid okozza, amiből egy egész zacskóban nincs annyi, mint egy korty szénsavas italban.

A szén-dioxidot a készítés folyamán juttatják az olvadt, forró cukorszirupba, ami a hűlés során pici buborékokban tárolódik a cukorban. Ahogy a szájban olvad a cukor, úgy a szabadulnak ki – vagyis pattognak, robbannak – a nyelven és a szájpadláson.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek