Szappan házilag

Olajból házi szappan – egy természetes, illatos ajándék a konyhából!

A házi szappan készítése az egyik legjobb játék: nemcsak hogy természetes alapanyagokból készíthetünk környezetbarát változatokat, de akár ajándéknak is remek, személyre szabott, különleges és illatos.

Hideg eljárással mindenki tud szappant készíteni, de azért ugyancsak rá kell készülni. Mivel az ártatlan konyhai kellékeken kívül, mint amilyen az olaj vagy a kókuszzsír, azért veszélyes anyagokkal dolgozunk, mint például az erősen maró lúg, ezért szükséges némi védőfelszerelés és rákészülés is.

Csináljátok utánunk, imádni fogjátok! Pofonegyszerűen elkészíthető fürdőbonbon

Csináljátok utánunk, imádni fogjátok! Pofonegyszerűen elkészíthető fürdőbonbon

Egy csodás gyógyító fürdő jót tesz testnek és léleknek, elűzi a fáradtságot, a stresszt, ellazítja a megfáradt izmokat, felpezsdíti a vérellátást, sőt akár még a megfázás tüneteit is enyhítheti, annak függvényében, milyen varázsszerekkel turbózzátok fel a vizet. Ha az itt felsoroltak közül csak egyre is „befizetnétek”, készítsetek egy igazi csodaszert, vagyis fürdőbonbont.

A receptet ide kattintva olvashatjátok.

Fontos azt is tudni, hogy nem gyors móka: maga a szappan elkészítése nem különösen időigényes, de a formákba öntött, még folyós szappannak legalább 24 óra megkötési időre van szükség, és csak további 4 hét múlva használható, amíg a kémiai folyamatok végleg lezárulnak: előtte maró hatású lehet! Aki komolyan eljátszik a gondolattal, hogy belevág, érdemes egy 2-3 órás tanfolyamra elmennie, ahol szakértő irányításával lehet kipróbálni, rengeteg tippet kaphatunk illatosításra, színezésre, díszítésre, formázásra.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos