Egyéb kategória

Egy isteni turmixtrükk, hogy minden napunk jól induljon

Mindenki tudja, hogy a különféle smoothie-k és zöld turmixok nagyon egészségesek, jótékonyan hatnak a szervezetre, de őszintén szólva: kinek van otthon mindig friss spenótja, búzafüve, többféle friss gyümölcse? A fagyasztó viszont a jó barátunk – a nehezen beszerezhető vagy épp romlandó smoothie-alapanyagokat előkészítve le is fagyaszthatjuk!

vous - 2017.09.28.
Egy isteni turmixtrükk, hogy minden napunk jól induljon

Aki egészségtudatosan él és eszik, annak sincs mindig figyelme és ideje, hogy minden legyen otthon frissen és kívánatosan egy krémes turmixhoz. Sok zöldség és gyümölcs jól elvan pár napig, de például a spenót hamar megfonnyad, ha egyszer kinyitottuk, a búzafűlé pedig tényleg nem az a műfaj, aminek a préseléséhez minden nap nekifognánk.

Viszont néhány jégkockatartót beüzemelve ügyesen rákészülhetünk a szaladós napokra.

Ha a zöldeket, gyümölcsöket egy ráérősebb napon nagy adagban elkészítjük, majd jégkockatartóba öntve lefagyasztjuk, akkor akár minden napunkat indíthatjuk egy jó kis vitamindús turmixszal. Ha ízesítés nélkül, csak magában mixelve fagyasztjuk le a pépesített alapanyagot, akkor friss gyümölcsöt gazdagíthatunk, ízesíthetünk vele, változatosabbá téve a reggeli italunkat. 

kale

Kale smoothie

Már egészen apró változtatásokkal is sokat tehettek egészségetek érdekében. A gasztronómia az a terület, ahol ezek az apró trükkök, változtatások valóban kézzelfoghatóak. Videónkban Lóránt-Szemző Fruzsina sportedző mutat be egy igazán szenzációs smoothie-t.

Akár a kész smoothie-t is lefagyaszthatjuk, így pedig pár darabot akár magunkkal is vihetünk egy befőttesüvegben a munkahelyünkre, suliba egészséges uzsonnának – ahogy az alábbi videóban is.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek