Egyéb kategória

3 cikk, amit el kell olvasnotok a Csomagolásmentes napon, azaz ma!

Sokszor és sokat írtunk már arról, itt a VOUS-n, hogy mi a baj a műanyagcsomagolással, és miért érdemes alternatívákat keresnünk. Szeptember 30-án tartják a Csomagolásmentes napot. Ennek kapcsán idézzük fel három kedvenc cikkünket zero waste témákban kezdőknek, haladóknak és profiknak.

vous - 2017.09.30.
3 cikk, amit el kell olvasnotok a Csomagolásmentes napon, azaz ma!
Szemét, piknik! – Így tervezzetek hulladékmentes kirándulást!

KEZDŐKNEK – Koncentráljatok egy apróságra!

Így tervezzetek hulladékmentes kirándulást!

Nemcsak a tavasszal lehet kirándulni, hanem bizony ősszel is, szóval :DDDDDD! Tökéletes idő kiránduláshoz, piknikezéshez. Mióta kicsit többet foglalkozom a hulladékmentes életmód témájával, sokszor belegondolok, hogy egy-egy tevékenységgel mennyi szemetet termelünk, és hogyan lehetne ezen változtatni. A következőkben piknikezéshez mutatok hulladékmentes alternatívát, hogy ne ez legyen a vége.

környezetvédelem

HALADÓKNAK – Koncentráljatok több dologra!

Környezetbarát megoldások a nejlonszatyron túl

Ha csökkenteni szeretnétek a hulladéktermelést, az első, ami eszetekbe juthat, a kismilliószor szajkózott „ne kérjetek nejlonzacskót!”. Oké, mi ezen már túl vagyunk, és reméljük, hogy ti is! Most viszont nézzünk meg pár olyan – kevésbé egyértelmű – alternatívát a háztartási hulladékok mennyiségének csökkentésére, amire szintén egyszerűen átállhattok, és ami egyáltalán nem vagy legalább kevésbé szennyezi a környezetet. Szerintünk működnek, és még pénzt is spórolhattok velük!

A lány, aki három év alatt egy befőttesüvegnyi szemetet termelt – Ismerjétek meg Lauren csodálatos életét!

PROFIKNAK – Vágjatok bele a zero waste életmódba!

A lány, aki három év alatt egy befőttesüvegnyi szemetet termelt – ismerjétek meg Lauren csodálatos életét!

Képzeljétek el, milyen lehet úgy élni, hogy három év alatt mindössze egyetlen befőttesüvegnyi szemetet termeltek. A New Yorkban élő Lauren Singer az élő példa arra, hogy ez lehetséges. A lány 13 és fél perces TED-előadásában arról mesél, hogyan kell százszázalékosan műanyagmentes életet élni.

És ismerjétek meg Kump Edina hulladékcsökkentési szakértőt is, akivel nemrég az életmódjáról beszélgettünk. Az interjút itt olvashatjátok.

Ajánlott cikkek