Egyéb kategória

„Itt mindig van legközelebb” – Élet Milánóban modellként

„Megfordult már a fejedben, hogy valami olyasmibe vágd a fejszéd, amiről korábban csak álmodoztál? Ami elsőre merésznek és őrültségnek tűnik, talán a családod és barátaid szemében is, aztán adódik egy lehetőség, amivel úgy érzed, élned kell!” – kezdi történetét Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására jelentkezett. A következő sorokban Benkő Zsuzsanna írását olvashatjátok. 

vous - 2017.10.02.
„Itt mindig van legközelebb” – Élet Milánóban modellként

Ragadd meg a napot, élj a mának, használd ki a jelen pillanatot, carpe diem – már-már lerágott csont kategóriába sorolható minden ilyen mondat, és még mindig legtöbbször nem érezzük át, nem e szerint cselekszünk. Vajon miért nem? Én így cselekedtem, amikor alkalmam adódott. A nyáron egy olasz modellügynökség váratlanul felajánlott egy utat Milánóba az ősszel. Nem tudtam pontosan, mennyi időre szól, sem azt, hogy milyen lesz a szállás – csak azt, hogy nekem semmi költségem nincs vele. Ennyi elég volt, hogy elinduljon bennem valami.

Még egyetemre járok, amit így átmenetileg szüneteltetnem is kell, pedig nemzeti felsőoktatási ösztöndíjam is lenne…

De valami belül azt súgta: szorgalmas lehetsz később is, viszont ilyen lehetőség talán soha többé nem adódik.

Noha kellett néhány kört futni a családdal, a végén mégis belementek, bár én már rég döntöttem: élek a lehetőséggel. 

Nem tagadom, az első egy-két hét nem volt könnyű. A modellapartman nem luxusszálló, és a lakásban nincs más magyar lány. A heti zsebpénz 50 euró, amit igencsak ügyesen kell beosztani, amíg nem szerez az ember más munkát is. Van, hogy egy nap egy, de akár öt-hat castingon is részt kell vennünk, amik a város legkülönbözőbb pontjain, ám annál inkább közeli időpontokban vannak; kígyózó sorokkal. Arról nem beszélve, hogy

a divathetek szezonját éljük, modellek százai, ezrei versengnek a munkákért, így hát minden nap, mindenhová viszed a fotóalbumod, a magas sarkúd, és reménykedsz, hogy épp a te típusodat keresik.

"A szeplők, a fogak közötti rés mindig izgalmas, de…" – Interjú a Maverick Agency modellügynökség vezetőjével

Modellek. Az a dolguk, hogy szépek legyenek. A szépségről viszont tudjuk, hogy relatív – mást jelent annak, aki fogékonyabb a vizuális újdonságokra, aki nyitottabb a világra. Mást jelent Budapesten. Mást jelent az ország keleti határa mellett fekvő maroknyi település lakói számára. Mást jelent egy modellügynökség vezetőjének is. Szekeres Kata, a Maverick Agency modellügynökség vezetője egy sokak által vágyott, de még mindig kevéssé ismert világot mutat be. A teljes cikket keressétek ITT

Rájöttem, ha elkezd nyitni az ember, bevonza a kellemes dolgokat is. A castingokra sokszor elmennek promóter fiúk is, meghívni a lányokat vacsorára, bulizni. Elkérik a számod és keresnek: „Ma este vacsora X helyen, aztán parti az Y-ban. Hívd a barátnőidet is, gyertek!” Többnek megadtam a számomat, de végül egy igazán szimpatikus volt, így neki igent is mondtam, amikor hívott. Először meg voltam illetődve, hiszen egy új világba csöppentünk: mindent álltak a klubok, a modelleknek csak ott kellett lenni, emelve a hely színvonalát.

Forrás:
Benkő Zsuzsanna

Minden alkalom, amikor elmentem, olyan volt, mint egy mesében lenni. Különleges fogások, finom borok, amit a pincérek folyamatosan utántöltenek, mindig újabb és újabb arcok a világ különböző pontjairól. A partikon pezsgők, italok, csillagszóró. Az ember garantáltan reggelig marad, hazaviszik vagy kifizetik a taxiját, így egyszerűen nem is akarsz nemet mondani. Mivel mindig előző este küldi el e-mailen az ügynökség, hogy másnap milyen castingod vagy munkád lesz, így tudsz mérlegelni, bevállalj-e egy bulit, vagy majd legközelebb.

Itt mindig van legközelebb.

De ha egyedül mélyednél a gondolataidba, kiülhetsz a parkba is, vagy ihatsz egy csésze kávét, azt viszont bárhol, bármikor! Jómagam is ingázom a nagy társasági élet és az egyedüllét között – hiszen mind kell, csakúgy, mint otthon. Az érzelmeim egy hullámvasúthoz hasonlítanak, egyedül sokszor belemélyedek az életem lefolyásába, az értékrendem milyenségébe. Mikor még otthon voltam, nem is sejtettem, hogy egy ilyen út talán a legjobb lehetőség arra, hogy felfedezzem önmagam.

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT.

Ajánlott cikkek