Egyéb kategória

Nem kell ehhez szentnek vagy Teréz anyának lenni: segíteni menő!

Nem lehet nem észrevenni, mennyi rászoruló, nincstelen, perifériára szorult ember él körülöttünk, és ha egy kicsit belegondolunk, milyen lehet egy napjuk, mit és mennyit ehetnek (vagy nem), hogyan élnek, összeszorul a szív. Szerencsére egyre több olyan lelkes csoport segít nekik – étellel, ruhával, lakhatással –, akik nagyon derűsen, pozitívan, jó csapatként együttműködve tevékenykednek önkéntesen. Nem kell ahhoz szentnek vagy Teréz anyának lenni, hogy egy kicsit segítsünk...

vous - 2017.10.03.
Nem kell ehhez szentnek vagy Teréz anyának lenni: segíteni menő!

Közös főzések, ételosztás, piacokról és hiperekből megmentett lejárat előtti ételek, szendvicsosztás – mindez a szegényekért, civil összefogással, jó hangulatban.

Az elmúlt évek egyik legjobb trendje az egyre bővülő segítői csoportok megjelenése.

Minden önkéntes annyit vállal, amennyi idő és munka neki aktuálisan belefér, sokféle tevékenységet ki lehet próbálni, új embereket – méghozzá jó embereket – ismer meg, és szuper közöség tagja lehet.

Food Not Bombs

A nemzetközi önkéntes szervezet – és hazai csapata is – azt vallja, hogy az étel alapvető jog, nem pedig kiváltság, és igazságtalannak tartja, hogy míg egyesek kidobják az ételt, másoknak nem jut.

E két elv mentén tevékenykednek: szombaton piaczáráskor összegyűjtenek egy csomo olyan zöldséget és gyümölcsöt, amit az árusok hétfőig már nem tudnak eltartani, és ezekből főznek elsősorban vegetáriánus és vegán ételt közösen, majd osztják szét vasárnap rászorulóknak. A fiatalos csapat tevékenységét az alábbi videóból és ITT is megismerhetitek.

A cikk itt még nem ért véget, még több ételmentő csoportért kattintsatok a Cookta oldalára!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek