Egyéb kategória

Az Első Nagy VOUS-tejháborúnak még nincs vége: az ellenség lekenyerezése nem jött be!

Egy női szerkesztőségben komolyabb harcok (háborúk) zajlanak, mint azt bárki is gondolná. Nem a tipikus cicaharcra gondolok, furcsamód itt nálunk, a VOUS szerkesztőségében ilyen szinte egyáltalán nincs. (Tényleg!) Ellenben a saját kajánkra ugrunk! Az szent és sérthetetlen, főleg ami a tejet illeti! 

vous - 2017.10.06.
Az Első Nagy VOUS-tejháborúnak még nincs vége: az ellenség lekenyerezése nem jött be!

Klau nemrég írt nektek arról, micsoda harc zajlik a szerkesztőség konyhájában – valaki lopja mások tejét. Úgy emlegette, mint az Első Nagy Tejháború! 

tej

„Finom volt a Túró Rudim? :'(” – ilyen az, amikor a közös konyhahasználat és a passzív agresszivitás találkozik

Pár hónappal ezelőtt komoly tragédia rázta meg a szerkesztőségünket: kiderült, hogy az a rengeteg tej, amit egy szponzortól kaptunk, július közepén lejárt. Ezek után nem is kellett sok ahhoz, hogy kitörjön az Első Nagy Tejháború (rögtön az Első Nagy Klímaháború után és a Második Nagy Klímaháború előtt). A közös konyhában napi szinten jelentek meg kis cetlik, az egészen aranyosaktól a konkrét fenyegetésekig. De hogyan is jutottunk idáig?

Kérlek titeket, ezt vegyétek véresen komolyan, ugyanis egyes szerkesztőségi tagok magukból kikelve száguldoznak a folyóson, ha elfogy a tejük.

Klauhoz hasonlóan engem az ügy eleinte nem érdekelt (mert én azok közé tartoztam, akik fogyasztották a már lejárt szavatosságú szponzortejet – hiszen úgyis csak tejpor… ), mert kicsinyes dolognak tartottam pár száz forintos tételen vitázni. (Nem lett semmi bajom a lejárt szponzortejtől!)

Beszálltam én is a háborúba!

Be akartam bizonyítani, hogy kedvességgel bármit elérhet az ember (ez esetben azt, hogy nem fogják meginni a tejed), mindemellett úgy voltam vele, engem nem zavar, ha valaki önt egy leheletnyit az általam vásárolt tejből – nem sajnálom azt a pár száz forintot senkitől. Igen, én ennyire jó fej vagyok!

A tejemre a következőket írtam, majd beraktam a közös hűtőbe:

Mcsi-tej, de vehetsz belőle nyugodtan! szívecske

Forrás:
vous.hu

Nagy hiba volt! Bontatlanul raktam a hűtőbe egy szerdai nap, de csütörtök reggel már egy „oké” felirat várt a cetlin. A legnagyobb döbbenet akkor ért, amikor fel akartam bontani… Ezt már mások megtették helyettem, sőt, a tej nagy része sem volt már meg. Ennyit a kedvességről. 

Összegezve: most sem zavar, hogy elfogyott a tej, örülök, ha valaki miattam ihatott jóízűen kávét – csak azért na!

Hová veszett az udvariasság a világból?

Nem baj, „az ingyen, ugyebár, mindig finomabb”, szóval: egészségedre!

Ajánlott cikkek