Egyéb kategória

„Találj rá a kreativitásodra!” – Hogy minden napot öröm legyen megélni

Ha egyre inkább szomjaztok a személyes élmények megélésére, hogy tartalmas időt tölthessetek a családdal, barátokkal, hogy több inspirációra leljetek, hogy legyen énidőtök, hogy befelé figyelhessetek, hogy visszanyúlhassatok a gyerekkorotokba, amikor még igazán értékeltétek az élet apró örömeit – még ha csak gesztenyét is gyűjtöttetek épp –, amikor megéltétek a flow-t, az igazi, természetes, örömteli pillanatokat, a következő könyvajánló nektek szól!

vous - 2017.10.07.
„Találj rá a kreativitásodra!” – Hogy minden napot öröm legyen megélni

Család, barátok, természet, gyerekkor, önmagunkra találás, inspiráció, minőségi időtöltés, minőségi ételek, az otthon melege és a kreatív én. Csak néhány – azonban annál fontosabb – szó és gondolat, ami az Inspiráció természetesen – Találj rá a kreativitásodra! című könyvben szerepel, és amit egy olyan testvérpárnak: Kollár Franciskának és Kollár Borbálának köszönhetünk, akik személyes tapasztalataikon, gyermekkorukon, kreativitásukon és mindennapjaikon keresztül mutatják meg nekünk, hogyan legyünk boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak, kreatívabbak. Hogy úgy élhessük meg a mindennapokat, hogy azok valóban tartalmas és örömteli pillanatokat nyújtsanak számunkra és szeretteink számára.

„Találj rá a kreativitásodra” – Hogy minden napot öröm legyen megélni

Kollár Borbála

„Divattervezőként végzett a Budapesti Divatiskolában, később elvégezte a Dekoratőr és Kirakatrendező Iskolát Budapesten. Bár kislánykora óta érdekelte a divat világa, már fiatalkorában megtapasztalta, mennyire inspiráló a divatiparban dolgozni, fotózásokat szervezni és stylistként közreműködni, mégis dekoratőrként talált igazán magára.”

További információkat Boriról itt találtok.

Inspiráció természetesen

A lányok a régi magyar hagyományokat értelmezték újra a mai ízlés szerint, merthogy munkájuk során folyamatosan azt tapasztalják, hogy az emberek többsége szinte alig éli meg a kreativitását és valódi alkotóerejét. Iránymutatásra, motivációra vagy csak egy lökésre sokszor szüksége lehet még a legkreatívabb embernek is, pláne, ha az ember lánya azt sem tudja, hogyan kezdjen bele, merre induljon… Éppen ezért Bori és Franci olyan motiváló történeteket és szinte mindenkit érintő témákat, fejezeteket írtak le a könyvben, amelyektől új lendületet vehetünk, rálelhetünk saját stílusunkra, amelyekkel használhatjuk a fantáziánkat és tehetségünket, ezáltal pedig a szépség új értelmet nyerhet az életünkben.

Hivatásuk – vagy inkább hitvallásuk? – az inspirálódás, hogy hogyan tegyék újra élővé és átélhetővé a gyerekkori élményeket és az onnan hozott értékeket, amikből folyamatosan táplálkozhatunk.

Ez a könyv nem egyszerűen kreatív ötletek, DIY-ok, receptek és programok tárháza, sokkal inkább szemléletformáló gondolatok sokasága. Amelyektől a leghétköznapibb pillanat, egy földön heverő toboz, egy moha, a családi ebéd vagy akár az öltözékünk is új értelmet nyerhet.

Kiadó: BOOOK Kiadó
Szerzők, food- és enteriőrstyling: Kollár Borbála és Kollár Franciska

Kiadó: BOOOK Kiadó, Szerzők, food- és enteriőrstyling: Kollár Borbála és Kollár Franciska
Forrás:
Batár Zsolt, Sólymos Ágnes Eszter

Amikor először kézbe vettem a könyvet, szinte le sem tudtam tenni,

úgy szippantott magába, mint egy szépen komponált családi fotóalbum, vagy egy olyan Insta-profil aminél azt érzem, most azonnal én is átélném azokat a pillanatokat amelyek a képeken szerepelnek.

A lányokhoz hasonlóan én is kreatív családba születtem, vidéken nevelkedtem, és nővéremmel, ahogyan Franci és Bori, rengeteget kreatívkodtunk, és munkánknak köszönhetően mind a mai napig ezt tesszük. Mégis jó érzés volt olvasni a soraikat, mert amellett hogy valóban inspirálóan hatnak, visszarepítettek a gyerekkoromba, és elfogott a vágy, hogy újraéljem ezeket a pillanatokat, és ha még csak a gesztenyeszedésről is van szó – ha már ezzel példálóztam korábban –, most és azonnal nekiinduljak, és begyűjtsek néhányat, amiből majd valami kreatívat varázsolok az asztalra. (Ha így lesz, nyilván egy DIY-cikk keretein belül veletek is megosztom majd!)

„Találj rá a kreativitásodra” – Hogy minden napot öröm legyen megélni

Kollár Franciska

„Egyetemi évei alatt bepillantást nyert gyakornokként az ELLE Dekor nemzetközi dizájnmagazin hazai szerkesztőségének munkájába, ahol a szakmai kihívás mellett megtapasztalta, mennyire lételeme a kreatív környezet. Több kiadónak is dolgozott dizájnújságíróként és enteriőrstylistként, ami az alázatos és precíz munkavégzésre tanította. Három évig részt vett a legjelentősebb hazai dizájnfesztivál szervezésében, ennek hatására mind többen fordultak hozzá szakmai tanácsért. Nem sokkal ezután megalapította saját kreatívstúdióját, a Francy Design PR Studiót.”

További információkat Franciskáról itt találtok.

Ez a könyv tehát, amellett hogy gyönyörködtet, inspirál, alkotásra késztet, szórakoztat, és arra serkent, hogy másképp nézzük a világot.

Hogy a legapróbb dolgokban is meglássuk a szépséget…

…hogy megéljük és hogy továbbadjuk az értékrendünket a fiatalabb generációnak, hogy a lányok iránymutatásával mi is irányt mutathassunk másoknak.

A könyvben szó esik az öltözködésről, kiegészítőkről, a lakás dekorálásáról, növényekről, ételekről, családi programokról. Végigvezet minket 4 évszakon keresztül, és megmutatja, mikor, hol, hogyan lehetünk kreatívak, hogyan élhetjük meg leginkább az adott évszakot, és hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet belőlük, és persze magunkból.

Művészeti vezető: Földi Hajnal, olvasószerkesztő: Fiáth Marianna, borító-, könyvterv, illusztrációk: Sólymos Ágnes Eszter

Művészeti vezető: Földi Hajnal, olvasószerkesztő: Fiáth Marianna, borító-, könyvterv, illusztrációk: Sólymos Ágnes Eszter
Forrás:
Batár Zsolt, Sólymos Ágnes Eszter
Illusztrációk: Kollár Borbála, fotó: Batár Zsolt

Illusztrációk: Kollár Borbála, fotó: Batár Zsolt
Forrás:
Batár Zsolt, Sólymos Ágnes Eszter
Ajánlott cikkek