Egyéb kategória

Dolgok, amik pokollá tehetik a bevásárlást

Ma már akár házhoz szállítással is megoldhatjuk a bevásárlást, de azért ez még ritka. Ha tetszik, ha nem, annak érdekében, hogy feltölthessük a hűtőnket, muszáj bizonyos időközönként valamelyik áruházláncot meglátogatnunk. Csak bírjuk idegekkel ezt a tortúrát…

vous - 2017.10.08.
Dolgok, amik pokollá tehetik a bevásárlást

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már el sem indulok vásárolni akkor, ha fáradt vagyok, éhes, ideges vagy nyűgös, mert biztos, hogy kiborulás lesz a vége. Főleg munkaidő után, amikor csak úgy özönlenek az emberek a boltokba, mindenki türelmetlen, alig várja, hogy hazaérjen, de azért csak össze kéne dobni valami vacsorát. Ismerős a helyzet?

De mik azok, amik a legjobban kikészítenek egy ilyen bevásárlás alatt? Mutatom!

A tolongás

Ugye az megvan, amikor álltok a polcnál, és épp próbáljátok kiválasztani, melyik termék kell nektek, és akkor valaki elétek ugrik, még véletlenül sem kér meg, hogy álljatok arrébb egy kicsit, és már pakolja is a kosarába az akciós babkonzervet.

Halló, udvariasság is létezik a világon!

Objektum doboz

A mindent megfogdosók

Oké, elhiszem, hogy fontos szempont egy zsemlénél, hogy mennyire száraz, a baracknál, hogy mennyire érett, és még sorolhatnám, de arra gondoljunk, hogy lehet, más pont azt a zsemlét választja, amire mi az előbb a metróról hozott bacikat rákentük. Fúúú…

Objektum doboz

A sorban állás

Egy bevásárlás alatt többször is várakozhatunk, hisz a húspultnál, a felvágottaknál, a zöldség lemérésénél külön sorok alakulhatnak, de a legrosszabb, amikor arra kell várni, hogy fizessünk. Biztos vagyok benne, hogy ti is mindig felsóhajtotok, hogy megint sikerült a legrosszabb sort választanotok. Én már előre csekkolom az előttem állók kosarát, és még azt is, milyen messze van a kassza a sor végétől, mert lehet, hogy nem egy vonalban ülnek a pénztárosok, így becsapós lehet a sor hossza.

Objektum doboz

A reklamálók

Különösen szeretem, amikor valaki forintra kiszámolja, mennyit kell majd fizetnie, majd amikor észreveszi, hogy 20 forinttal többet számoltak a mosóporért, hívatja az üzletvezetőt, és mindenképp a sort feltartva szeretné tisztázni a dolgot. Nem azt mondom, hogy nincs igaza, de ne mááááár… Mindenki sietne.

Objektum doboz

A túl kedves eladó

Ezen most lehet, sokan kiakadtok, de pont egy túl udvarias eladó adta az ihletet ehhez a cikkhez. Van egy pékség, ahol többen megfordultunk már a kollégáimmal, és mindenkinek feltűnt, hogy az egyik eladó olyan szinten túltolja az udvariasságot, hogy az már nekünk kellemetlen. Megköszöni, hogy választok péksütit, megköszöni, hogy odamegyek a kasszához, megköszöni, hogy bejöttem a boltba, elnézést kér, ha várnom kell 10 másodpercet, igazából amíg ott vagyok, folyamatosan mentegetőzik, elnézést kér, és amikor elmegyek, elhalmoz a jókívánságaival. Persze mondhatjátok, hogy nekünk semmi se jó, örüljünk neki, hogy kedves akar lenni, de tényleg zavaró tud lenni a folyamatos bocsánatkérés.

Objektum doboz

Tudnám még folytatni a sort, de most átadom nektek a szót! Írjátok meg kommentben, titeket mi tud kikészíteni egy vásárlás során!

Ajánlott cikkek