Egyéb kategória

Tegyetek pénzt a fa alá! – Spóroljatok a VOUS-lányokkal karácsonyig

Még van két hónap karácsonyig, ennyi idő alatt pedig bőven van időnk még összespórolni egy kis pénzt az ajándékokra.

vous - 2017.10.14.
Tegyetek pénzt a fa alá! – Spóroljatok a VOUS-lányokkal karácsonyig

Nagyon szeretem a karácsonyt, de tény, hogy ez a mai világban a legtöbb családnál már nem csak arról szól, hogy együtt legyenek. Szinte kötelező elemévé vált a hatalmas vacsora és a rengeteg drága ajándék. (Sajnos.) Ez persze hatalmas kiadással jár, az ember pedig mindig megígéri önmagának, hogy jövőre majd jobban odafigyel a pénzügyekre, spórolni fog. De idén nem kell újévig várni, hogy fogadalmat tegyetek: Kezdjetek spórolni most, hogy az ünnepeket tömött pénztárcával kezdhessétek meg!

Viszlát, napi rutin!

Itt az ideje összeszedni, hogy mennyi pénzt költötök feleslegesen élelmiszerre! A reggeli kávét nem otthon főzitek, hanem útközben veszitek meg? Mindennap az irodába rendelitek az ebédet? Rendszeresen leugrotok az automatához vagy a büfébe egy csokiért? Ha a válaszotok igen, akkor itt az ideje, hogy összeszedjétek, hol és mennyiért vesztek magatokhoz energiát naponta! Ha szükséges, írjátok fel egy füzetbe vagy a telefonotokba, és gondolkozzatok el, melyiket tudnátok nélkülözni, olcsóbbra cserélni.

Objektum doboz

Okos bevásárlás

Az internet segítségével már a legtöbb üzlet termékeit összehasonlíthatjátok, így könnyen megtaláljátok azt a helyet, ahol a legolcsóbban hozzájuthattok ahhoz, amit kerestek. Emellett pedig nem árt, ha csak azt szerzitek be, amire TÉNYLEG szükségetek van. 
Nem, a 89. piros rúzs most sem tartozik ezek közé, tegyétek vissza a polcra!

Objektum doboz

Értékes fecnik

Ahogy közeledik a karácsony, egyre több reklámanyag jelenik meg a postaládákban, ezek pedig sokszor tartalmaznak kuponokat, amiket érdemes felhasználni. Illetve ha van pontgyűjtő vagy törzsvásárlói kártyátok, akkor itt az ideje, hogy éljetek velük!

Objektum doboz

Adjátok el, amit nem használtok!

Az ajándékozással együtt rengeteg új ruha, cipő is kerül majd a szekrényetekbe. Nézzetek körül, amit pedig már régóta nem viseltetek, az mehet egy külön kupacba. Persze ez nem csak a ruhákra érvényes! Az összegyűjtött cuccok pedig mehetnek fel az internetre, de akár a bolhapiaccal is próbálkozhattok.

Objektum doboz

Ürítsétek a tárcát!

Őszinte leszek: ha van ember, akinek rosszul megy a spórolás, az én vagyok. Éppen ezért azt a tippet tartogattam utoljára, ami még nekem is bevált! Ne tartsatok magatoknál sok pénzt napközben, mert fennáll a veszélye, hogy könnyen elcsábultok. Mindig csak annyi legyen nálatok, amennyi feltétlenül szükséges, a legjobb pedig, ha a bankkártyát is otthon felejtitek! Ahogy pedig elkezdtek ajándékot vásárolni, sokszor lesz majd tele a pénztárcátok a visszajárókból összegyűlt apróval.

persely pénz spórolás

Nincs szükségetek Converse-ekre minden árnyalatban – 5 dolog, amire feleslegesen költötök pénzt

Lássuk be: pénzt megtartani ma nehezebb, mint valaha. Ki sem kell lépnünk az utcára ahhoz, hogy csak úgy kifolyjon a kezünkből, gondoljatok csak a netbankolásra vagy az online vásárlásokra, miközben a fogyasztói társadalom egyre jobban azt sulykolja belénk, hogy még-még költsünk. Persze, a pénz azért (is) van, hogy élvezzük, de néha jobb, ha megálltok egy percre, és átgondoljátok: biztosan kell ez nektek?

Ezt időnként pakoljátok át egy perselybe vagy befőttesüvegbe, így félre is tesztek, és a pénztárcátok sem nyom majd 5 kilót. Ezzel nekem több ezer forintot sikerült összegyűjtenem viszonylag rövid idő alatt, úgy, hogy nem is igazán vettem észre a hiányát.

Objektum doboz

Ha pedig nem csak karácsony előtt szeretnétek spórolni, ezt olvassátok!  

Jó spórolást, VOUS-lányok! 🙂

Ajánlott cikkek