Egyéb kategória

Konyhaparti gyerekekkel – szuper finomságok ügyes kiskuktáknak

A lurkók szeretnek sütni-főzni, és bár felügyeletet igényelnek, jó móka, ügyesednek közben, sok konyhai műveletet és alapanyagot megismerhetnek. Így hétvégéken vagy kuckózós délutánokon akár jó közös programot kerekíthetünk belőle a konyhában saját gyerekeinkkel, vagy akár barátaikkal, osztálytársaikkal.

vous - 2017.10.15.
Konyhaparti gyerekekkel – szuper finomságok ügyes kiskuktáknak

A gyerekek játszva tanulnak – minden értelemben –, és erre tökéletes a közös főzés, sütögetés is, amivel nemcsak a konyhai alapműveleteket sajátíthatják el, de fejleszti a kreativitásukat, sőt a kézügyességüket is.

Persze nem egy komplett menü elkészítésére kell gondolni, sőt, a sütő mellé sem kell odaengedni őket, de egy gyors és finom keksz vagy egy kókuszgolyó összeállítása és formázása bőven belefér,

vagy egy pufók amerikai palacsinta kikeverése, amit a kisütés után kidíszíthetnek. 

unikornis-

Így készítsetek menő unikornisos bulit a gyerkőcnek – imádni fogja!

Az unikornis-piñatáról már korábban írtam egy posztot, most pedig végre megmutathatom, milyen is volt a második születésnapja Bora babának, amit a család és unikornisok társaságában ünnepelt.

A tésztával való „gyurmázás” és a közös móka mellett igazi sikerélményt kapnak ők és mi is, ha jól sikerül az elkészített recept, és játékosan megtanulják az alapműveleteket, a tisztaság fontosságát, és ha ügyesen irányítjuk őket, el is pakolnak maguk után – jó, ha tudják, hogy ez is fontos a konyhában. És hogy teljes legyen a siker, mutatunk is néhány nagyon egyszerű és finom „gyerekbarát” receptet. 

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Sün sütemény

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.