Egyéb kategória

Nem csak mugliknak: 10 dolog, amit eddig nem tudtatok a Harry Potter-univerzumról

Ha ti is annyira szeretitek a Harry Pottert, mint én, akkor jó helyen jártok. Hoztam nektek néhány olyan érdekességet, amit csak a legelvadultabb rajongók tud(hat)nak J. K. Rowling remekművéről.

vous - 2017.10.15.
Nem csak mugliknak: 10 dolog, amit eddig nem tudtatok a Harry Potter-univerzumról

A Harry Potter gyerekkorom egyik kedvenc története, számtalanszor láttam a filmeket, és a könyveket is olvastam, egyszerűen imádom! Ezért mindig nagyon örülök, ha új rész jön ki, vagy ha izgi infókat olvashatok kedvenc varázslóimról. Ebben a cikkben most az utóbbiról lesz szó. Vessétek be a lefele görgető varázslatot és ássátok bele magatokat az érdekességekbe! 

harry potter varázsló

Teljes sokk: J. K. Rowling végre elárulta, kibe szerelmes Dumbledore 

Őrült hír igazolódott be! Miután sokkolta a rajongókat, hogy Dumbledore professzor meleg, J. K. Rowling most azt is elárulta, kibe lesz szerelmes a professzor.

A cikk ITT folytatódik.

A Gringottsban az ember átválthatja a muglipénzt

A Gringotts az egyetlen hely, ahol átváltják a közönséges emberek fizetőeszközét varázslópénzre. Így tudnak például az új diákok varázspálcát vásárolni. Hiszen az Abszol úton nem tudsz euróval vagy forinttal fizetni…

Objektum doboz

Van egy karakter, aki a való életben is létezett

Rowling sorozatában Nicolas Flamel az alkimista, aki létrehozta a Bölcsek kövét, ami halhatatlanságot biztosít tulajdonosának. A való életben viszont Flamel egy francia tudós és könyvkereskedő volt, aki a 14–15. században élt. Halála után hírnevet szerzett mint alkimista, aki titokban szert tett az örök életre. (Nyugodtan írjátok be a Google-ba!)

Objektum doboz

A repülő könyvek titka a zöld kesztyű

A Harry Potter-filmekben a könyvtárban bizony nem maguktól repülnek a könyvek, bár valószínűleg ezt sejtettétek. A készítők zöld kesztyűket használtak. Ez ugyanolyan alapon működik, mint a Greenbox technika, csak kesztyűkkel. 

Objektum doboz

Két Harry Potter volt

Nem, ez nem az időutazáshoz köthető, annál sokkal egyszerűbb! Harry nagyapját Henry Potternek hívták, ám a barátainak csak Harry volt. Ő az 1800-as évek végén és az 1900-as évek elején élt.

Objektum doboz

Göthe Salmander Hugrabugos volt

Ehhez nincs mit hozzáfűznöm, de azért érdekel: melyik házba soroltátok volna? 

Objektum doboz

Kendall haj

Ó, ne! A Harry Potter-szereplő Kylie Jenner ikertornya lett

Emlékeztek még Padma Patilra a Harry Potter-filmekből? A karaktert alakító színésznő teljesen megváltozott, sőt, sokan az egyik Kardashian lányhoz hasonlítják.

Sok varázslat a latin gyökerekből származik

 A „Wingardium Leviosa” például a „szárny” szóból származik, így utalva a repülésre.

Objektum doboz

A negyedik részben sok étel valódi volt

A Harry Potter és a Tűz Serlegében tényleg elkészítettek számos finomságot. Ennek az volt az oka, hogy szerették volna minél élethűbbé varázsolni az étkezőben játszódó jelenetet. 

Objektum doboz

Négy különböző bagoly játszotta Hedwiget a filmek forgatása alatt

 Ron patkányából 12, Hermione macskájából 4, Hagrid kutyájából pedig 9 kellett, amíg leforgatták a részeket.

Objektum doboz

Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore nevei közül mindegyiknek önálló jelentése van

Az Albus jelentése fehér, ami hosszú szakállára utalhat. Percival Artúr király kerekasztalának egyik lovagja volt, aki a grál keresésére indult. Wulfric a 12. századi Wulfric of Haselbury brit alakból jött, aki csodatevőként volt ismert. A Brian, azt gondolják, egy régi kelta szövegből származik, amely „nemes”-t jelenthet. A Dumbledore-t pedig egyenesen Rowling árulta el: ez egy régi angol szó, jelentése dongó! 

Objektum doboz

Colin Farrell egy oldalt sem olvasott a Harry Potterből, mielőtt találkozott volna a Legendás állatok és megfigyelésük forgatókönyvével

Farrell az idei év elején azt nyilatkozta, hogy nagy rajongója volt a Harry Potter-filmeknek, de nem olvasta el J. K. Rowling munkáját, mielőtt elolvasta volna a forgatókönyvet.

Objektum doboz

Na, tudtam újat mutatni? 😉

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.