a nagy mobiltelefon tok trend kalauz

Ami a cipőtöknél is többet mond rólatok: a trendiség új fokmérője, a mobiltok

A tény, hogy mostanra az ember szinte összenőtt a mobiltelefonjával, egy új kiegészítőnek adott teret: a mobiltelefontoknak. A tárgy, amit eredetileg azért kezdtünk használni, hogy megvédje a kütyünket az esetleges sérülésektől, rövid időn belül túlnőtt a funkcióján: most már divatos kiegészítő is egyben – ez pedig az üzletek kínálatán is jól látszik. Megmutatjuk, az idei szezonban miből válogathattok!

A mobiltelefontokok térhódítása megkérdőjelezhetetlen: szembejönnek street style fotókon, vécében készített tükrös szelfiken, és Instagram flat lay posztokon is.

A Louis Vuitton 2017-es tavaszi–nyári kollekciójának bemutatóján például a modellek táska helyett szexi(nek szánt) tokokba bújtatott mobiltelefonokat vittek a kezükben, nem pedig táskákat. A márka tervezője, Nicolas Ghesquière olyan okostelefon-kiegészítőket álmodott meg, amelyek az ikonikus Vuitton bőröndök külsejét idézik – mindezt 745 fontért, azaz közel 260 000 forintért.

Szerencsére itt nemcsak az a közhely jön képbe, miszerint a stílus nem pénz kérdése – hanem az ázsiai tömeggyártás is: nincs az a trend, amit ne lehetne fillérekért megrendelni a világ másik feléről.

Replikavásárlásra persze senkit sem szeretnénk biztatni, de a kínálat most már olyan széles, hogy tényleg mindenki megtalálhatja azt a darabot, ami 

  • a személyisége meghosszabítása,
  • a lelke fizikális manifesztációja,
  • az áhított Louis Vuitton telefontok méltó pótléka lehet.

Elég csak végigmenni a Váci utcai fast fashion üzletsoron, és az ember biztos, hogy talál legalább egy, szívének kedves darabot valahol. Máris mutatom, ebben a szezonban miből lehet válogatni – merthogy a divatipar most már tényleg kegyetlenül ráment a tokdivatra is, így a ruhaüzletek kiegészítő részlegén a kesztyűk és a napszemüvegek mellett már mobiltokokat is találhattok.

Átlátszó szilikon

Lelőhelyek: 1. Mohito, 2. H&M, 3. H&M
Lelőhelyek: 1. Mohito, 2. H&M, 3. H&M
Forrás:
Vous

„Kezdőknek” és a minimalizmus híveinek ajánljuk. A visszafogott, átlátszó tokok talán legnagyobb előnye, hogy hagyják érvényesülni magát a telefont, a hátrányuk viszont, hogy nagyon hamar besárgulnak. Ha szilikonból, nem pedig merev műanyagból készülnek, akkor viszonylag jól is védik a készüléket az ütődésektől.

A trend hívei sokszor ötvözik a kellemeset a hasznossal: a telefon és a tok közé csúsztatják a bérletüket, így az mindig kéznél van, amikor kell...

Mintás

Lelőhelyek: 1. Reserved, 2. H&M, 3. Asos
Lelőhelyek: 1. Reserved, 2. H&M, 3. Asos
Forrás:
Vous

A photoprint technológiával készülő tokokban rejlő lehetőségek akár végtelenek is lehetnének, de valljuk be, ezen a téren kiszámítható kínálattal várnak minket az üzletek: virágokkal, felhőkkel, szívecskékkel és más cukiságokkal. 

Szőrös

Lelőhelyek: 1. Tally-Weijl, 2. Zara, 3. Zara
Lelőhelyek: 1. Tally Weijl, 2. Zara, 3. Zara
Forrás:
Vous

Az idei kínálat legabszurdabb darabjai egyértelműen a szőrös tokok. A színes bundák idei térhódításáról már írtam nektek korábban, de azt még én sem gondoltam volna, hogy a festett szőrmék a mobilkiegészítők piacát is meghódítják majd. Most viszont itt vannak, és a szivárvány minden színében kaphatóak.

Metál

Lelőhelyek: 1. H&M, 2. Asos, 3. Reserved
Lelőhelyek: 1. H&M, 2. Asos, 3. Reserved
Forrás:
Vous

A fémes csillogás és a rosegold divatja nem múlik, továbbra is óriási népszerűségnek örvend mindkét trend. Ha egy kis eleganciára vágytok, válasszatok egy metál tokot! A bevállalósabbaknak a 3D applikációkkal ellátott példányokat is bátran ajánljuk, bár azt érdemes szem előtt tartanotok, hogy ezek nem a legpraktikusabbak: mindenbe beleakadnak.