Egyéb kategória

Peru kedvence: a fehérjedús, alakbarát ceviche

Külföldön már évek óta kedvelt előétel, és nálunk is egyre több étterem kínálatában jelenik meg a ceviche. Ha szeretnétek tudni, mi is ez pontosan, honnan származik, illetve hogyan tudjátok elkészíteni otthon ezt az egészséges és egyszerű fogást, akkor már mondjuk is.

vous - 2017.10.17.
Peru kedvence: a fehérjedús, alakbarát ceviche

A ceviche (ejtsd: szevicse vagy szebicse) egy perui gyökerekkel bíró fogás, mely friss hallal készül, és a különlegessége az, hogy nem kell főzni, hanem csak pácolni. Aki most meghökken, de szereti a szusit vagy a szasimit, nyugodtan olvasson tovább: a friss nyers halat mindenhol fogyasztják, ahol van tengerpart.

Ráadásul a ceviche, bár nem hőkezelik, mégis gyakorlatilag „megfő” a pácban egy kémiai folyamatnak köszönhetően, amikor a citrusos, savas lével találkozik. Peruban rengeteg olyan kis étkezde van, ahol csak ezt az ételt készítik, mindig frissen, ugyanis nem szabad túlérlelni.

 A leggyakrabban főtt édesburgonya és kukorica kíséri – az édes zöldségek csillapítják a csili csípősségét.

Ezt a fehérjében gazdag, isteni finom és pofonegyszerű fogást Dél-Amerika számos országa és vidéke átvette, mindenki egy kicsit a maga ízvilágára hangolta, és érdemes is kísérletezni vele, hogy mindenki meglelje a számára legfinomabb változatot. Míg Peruban a felkockázott halhúshoz lime levét, koriandert, hagymát és csilit adnak, addig Chilében grépfrúttal és petrezselyemmel készítik.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek