Egyéb kategória

A Facebook is figyelmeztetett: különleges látványban lehet részetek, ha ma este az égre néztek

Bizonyára titeket is figyelmeztetett a Facebook, hogy péntek este és az elkövetkezendő napokban az Orionidák meteorraj világítja be az égboltot. Elmondjuk, mi is ez pontosan. 

vous - 2017.10.20.
A Facebook is figyelmeztetett: különleges látványban lehet részetek, ha ma este az égre néztek

A Halley-üstökös porszemcséinek pályája októberben találkozik a Földével, ez a jelenség az Orionidák meteorraj. Az Orionidák aktivitási maximuma október 20–24. közé esik, általában 22-én látni a legtöbb meteort, de nem ritka, hogy akár több napon keresztül is élvezhetjük a csillaghullást. 

A National Geographic szerint  idén szerencsénkre a holdfény se fogja zavarni a meteorvadászatot. Ha szerencsések vagyunk, már az esti órákban is látható lesz a csillaghullás, azonban általában a hajnali órákban a leglátványosabb. 

Forrás:
Facebook

A lap szerint nem lesz látványos mennyiségű meteor, de a fényességük átlag feletti szokott lenni, így ezek a gyors hullócsillagok kellemes órákat szerezhetnek a meteorrajongóknak.

Kémleljétek az eget ma este és a következő napokban!

vilagur-bolygo-univerzum-csillag

Megmagyarázhatatlan dolog történik az űrben: senki sem tudja, mi az oka!

Mindennap egy kicsivel több dolgot tudunk meg az univerzum titkairól, de az biztos, hogy még rengeteg kérdésre nincs meg a válasz. Most pedig tovább bővült a rejtélyek listája, kutatók ugyanis valami megmagyarázhatatlant fedeztek fel az űrben.

Ha kíváncsiak vagytok, mi történik a világűrben, ide kattintva megtudhatjátok!

Ajánlott cikkek