Egyéb kategória

Amikor a makulátlan arc csak álom – élet problémás bőrrel

Ti is irigykedve nézitek azokat a szerencsésebb lányokat, akiket makulátlan arcbőrrel áldott meg a sors? Akiknek soha EGYETLEN pattanás sincs az arcukon, sőt, mintha még az övék is rátok vándorolt volna át... Ha átérzitek a helyzetet, akkor ez a cikk bizony nektek szól!

vous - 2017.10.22.
Amikor a makulátlan arc csak álom – élet problémás bőrrel

Először is kezdjük azzal, hogy elismerem: problémás bőrrel nem egyszerű az élet. Nagyon nem. Én már csak tudom, higgyétek el!

Évek óta várok arra, hogy majd kinövöm, hogy egyszer csak kiderül: a gonosz pattanás valójában nem más, mint a tinikor meghosszabbítása.

Ám aztán rá kell jönnöm, hogy valószínűleg csak nincs szerencsém, és ezt dobta a gép. Tenni nem tudok ellene, de azért van pár dolog, amivel enyhíthetek a helyzeten.

Na de ennyit erről, hiszen ez most nem egy sajnálkozós cikk. Sokkal inkább szerettem volna összegyűjteni azokat a tipikus helyzeteket, amelyekkel valószínűleg ti is szembesültetek már, ha gyakori ellenfeleitek közé tartoznak a pattanások és egyéb bőrhibák. Legalább érezhetitek, hogy nem vagytok egyedül. Az is valami, nem?

arc arcápolás bőr

6 dolog, amit csak a pattanás tud kihozni belőletek

Átlagos nap. Átlagos reggel. Kinyílik a szemetek, tesztek egy kört a lakásban, kifejezetten szexinek érzitek magatokat, mert elcsigázott mozdulatokkal kócos hajba túrni az. Aztán…

A folytatásért kattintsatok IDE!

Helló, sminkcuccok

Megmondom őszintén, szerintem a világ legnagyszerűbb találmánya a BB krém és az alapozó. Méghozzá azért, mert még a legreménytelenebb helyzetben is hű társatok lehet, és kicsit enyhíthet a katasztrófán. De azért ismerjétek el: veletek is előfordult, hog szinte őrült módon pakoltátok egymásra az újabb és újabb kozmetikumokat, remélve, hogy csodával határos módon eltűnik az a pattanás. Hát, valószínűleg nem ez történt, hanem valami hasonló lett a végeredmény:

Objektum doboz

Az ősellenség

Talán az egyik legidegesítőbb dolog a problémás bőrben, hogy arra is nagyon oda kell figyelnetek, miből mennyit esztek. Mert hiába tűnik csábítónak az a nagy adag popcorn a moziban vagy a fél tábla dugicsoki a szekrény alján, egy idő után megtanultok mérlegelni, hogy tényleg megéri-e. Ugyanis a féktelen bűnözést gyakran egy-egy pattanással bosszulhatja meg az arcotok másnap, főleg, ha olajos vagy zsíros ételekről van szó. 

Objektum doboz

Fürdőszobában töltött idő: végtelen

Ha már a kozmetikumoknál tartunk: a sminken kívül valószínűleg nektek is jó pár piperecuccot rejt a fürdőszobátok. Rengeteg arckrém, maszk, pakolás, bőrradír és még sorolhatnám… Nyugi, én is sorra próbálom ki az újdonságokat, remélve, hogy valami majd beválik. Annyit mondok: egyelőre a siker mérsékelt, de én nem adom fel. Még szerencse, hogy egy ideje a testvéremmel lakom, ő nem lepődik meg, ha minden harmadik napon olyan fejjel jövök ki a zuhanyzás után, mint egy víziszörny.

Objektum doboz

Mindig a legrosszabb  pillanatban

Ismerős a helyzet, amikor épp randira mentek, vagy valami fontos eseményre vagytok hivatalosak, vagy egyszerűen csak tök jó napotok van, és reggel, ahogy kinyitjátok a szemeteket, nem mertek belenézni a tükörbe, mert tudjátok, hogy BIZTOS, hogy egy-két pattanással gazdagabbak lettetek? Fogalmam sincs, miért van ez így, tuti Murphy törvénye, mindenesetre nagyon nem fair!

Objektum doboz

Annyit hallunk arról, hogy fogadjuk el magunkat úgy, ahogy vagyunk, ám a tökéletesre retusált sztárok fotói mellett nincs könnyű dolga az embernek, főleg, ha problémás a bőre. Nálam például ez egy kifejezetten hosszú folyamat volt, hogy ne szégyelljem a sminktelen arcom, de mára már eljutottam oda, hogy tudom: 

nem az a pár pattanás lesz, ami meghatároz engem!

Objektum doboz

nő lány napfény

„A darabokból szép lassan felépítettem önmagam” – történet az önbizalomról

Az önbizalomhiány sok embert érint, ám mégsem beszélünk róla. Pedig szükség lenne rá, ugyanis lassanként pusztítja el a boldogságot bennetek. Hiszen gondoljatok csak bele, mi lenne, ha egy reggel arra ébrednétek, hogy az emberek úgy látnak, ahogy ti saját magatokat? Hogyha a fejetekben lévő szörnyek életre kelnének, és kívülről is látszanánk a lelketeken ejtett sebek?

A cikk folytatását ITT olvashatjátok.

Ajánlott cikkek