Romantikus vacsora

Nyugi, nem reménytelen a helyzet: ezt főzzétek, ha először megy át vacsorára a pasi

A helyzet nem egyszerű, ha az első randiról és főzésről van szó, még akkor sem, ha gyakorlottan mozgunk a konyhában, mert bármilyen gubanc beüthet a nagy igyekezet hevében. Mivel jó benyomásokat szeretnénk kelteni a másikban, izgulunk, hogy minden szuperül sikerüljen, a konyha se álljon romokban, az étel isteni legyen. Nekünk magunknak pedig ne kelljen a teljes napot a főzőcskézéssel tölteni. A helyzet egyáltalán nem reménytelen! 

Először is: mit ne főzzünk?

  • Felejtsünk el most minden olyan házias klasszikust, amit a mamák és nagymamák szoktak főzni, nem az a cél, hogy rögtön a pasi kedvenc ízeivel, fogásaival vegyük fel a versenyt, amit valószínűleg a rutinos hölgyek kiválóan készítenek.
  • Az olajban sült ételek is felejtősek: egyrészt frissen finomak csak igazán, akkor viszont ott az olajszag, amit még a hajunk is beszív...
  • Hagyma, fokhagyma, nagyon csípős és puffasztó hatású ételek is tiltólistásak, legalábbis az első alkalommal, és persze akkor, ha szeretnénk következő alkalmat is!
  • Nemcsak randi esetén, de minden vendégség előtt érdemes megkérdezni, van-e olyan étel, amit valamilyen okból nem eszik, kerül, nem szeret, gondoljunk csak a táplálékérzékenységekre, vegetáriánus vagy bármilyen más választott étrendre, így elkerülhetjük a kínos helyzeteket.

Fogadó falatkák

Oldottabban indul az este, ha már néhány apróság van az asztalon, egy kis csipegetnivaló, mártogatós egy kis zöldséggel vagy grissinivel. Ezek mellé már lehet koccintani, és időt is nyerünk – egyrészt csökkentik az esetleges farkaséhséget, másrészt a falatozás mellett befejezhetjük a főételt.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos