lakberendezés

Sok kicsi sokra megy – 5 szuper tipp, hogy újjávarázsoljátok a lakásotokat

A legtöbben imádjuk a lakásunkat csinosítani, és ez teljesen érhető. Hiszen gondoljatok csak bele: sokkal jobb úgy hazaérni, pihenni és feltöltődni, hogy az otthonotok tükrözi a stílusotokat és egy kicsit a személyiségeteket is. A rengeteg lakberendezési ötlet közül azonban néha nehéz dönteni, hiszen felmerül az örök kérdés: mi az, amitől stílusos lesz a lakásotok?

Ha figyelmesen követtek minket, akkor láthattátok, hogy szenior szerzőnk, szerkesztőnk és egyben lakberendezőnk, Mojzi jó pár lakberendezési tippet és trükköt megosztott már veletek. Ezúttal olyan pofonegyszerű dekorációkat hoztam nektek, amelyekkel teljesen új külsőt kölcsönözhettek az otthonotoknak. Nektek pedig már csak választani kell, hogy mit próbáltok ki legelőször.

Kuckózás a hidegben

Ahogy közeledik a tél és a rossz idő, valószínűleg ti is egyre gyakrabban ábrándoztok arról, hogy milyen jó lenne egy kandalló elé kuporodva, forró csokival a kezetekben pihenni egy jó könyv társaságában. De gondoltatok már arra, hogy az eredeti funkcióján kívül akár dekorációként is használhatjátok? Éljenek a gyertyák, növények és egyéb okos díszek, dobjátok fel vele bátran a kandallót!

Objektum doboz
Objektum doboz

Tükröm, tükröm...

Egy jól megválasztott tükör az egész lakás dísze lehet amellett, hogy természetesen praktikus is. Ha rám hallgattok, válasszatok minél nagyobbat, hiszen így nemcsak világosabbá teszitek vele az otthonotokat, de még a lakás méretével is csalhattok egy kicsit, hiszen sokkal nagyobbnak tűnik majd a tér. Egy igazi csodafegyver, főleg, ha ti is apró szobákban élitek a mindennapjaitokat.

Objektum doboz
Objektum doboz

Tapétát mindenhova

Ha egy kicsit fel akarnátok dobni a lakást, akkor van egy tuti tippem: válasszatok valami színes, vidám, mintás tapétát! Nem is gondolnátok, hogy mennyire más lesz a szoba, ha az egyszínű falak helyett kicsit bohémmá teszitek az összhatást. Azonban ha valami erős, feltűnő darabot választotok, akkor arra azért figyeljetek, hogy ne essetek túlzásba, mert akkor épp az ellenkező hatást éritek el.

Objektum doboz
Objektum doboz

Legyen világosság!

A lámpákat általában a természetes fénytől távol szoktuk elhelyezni, ezzel valószínűleg ti is így vagytok. Ám most mégis arra biztatlak titeket, hogy szegjétek meg ezt a szabályt, és miért ne tennétek, ha a végeredmény ilyen fantasztikus lesz?

Objektum doboz
Objektum doboz

Az ördög a részletekben rejlik

Ha tényleg csak kicsiben gondolkodtok, és nem vagytok oda a hatalmas változásért, akkor sem kell elkeserednetek, íme a megoldás: szerezzetek be egy pár képet, szobrot, lakásdíszt, és használjátok őket bátran a lakásban! Lényeg a lényeg: itt már tényleg csak a kreativitásotok és persze a pénztárcátok szabhat határt nektek...

Objektum doboz
Objektum doboz

Na, melyik tetszik a legjobban nektek?

Nem fogjátok sajnálni a nyarat! – Imádnivaló kuckók őszre

Mesés őszi dekorációk, amelyekkel stílusossá tehetitek az otthonotokat a hidegben

Ha ősz, akkor hideg. De tényleg olyan nagy baj ez? Mielőtt még igennel válaszolnátok, gondoljatok csak bele, milyen jó dolog a hűvösebb napokon bekuckózni a lakásotokba, és a melegből figyelni a kinti tájat. Igen ám, de hogyan öltöztessük őszi díszekbe a lakásunkat?