Egyéb kategória

Italok, amelyekkel már mindannyian indítottuk a bulit – de minek?

A bulizást mindenki kezdi valahol, és általában ez a pont valahonnan nagyon mélyről indul, kábé a szupermarketek alsó polcairól. Aztán egyszer csak felnövünk, és ez az egész egy rossz emlék marad, amit mi most ebben a cikkben fel is idézünk.

vous - 2017.11.05.
Italok, amelyekkel már mindannyian indítottuk a bulit – de minek?

Emlékszem, gimi elsőben az volt a hét fénypontja, amikor péntek késő délután fogtuk magunkat és a Boráros téri kisboltban, ami azóta bezárt (valószínűleg ebben az is közrejátszott, hogy minden 12 évest kiszolgáltak piával) megvettük a dinnyés likőrt kábé 800 forintért, megittuk, aztán mentünk bulizni. Ezek a likőrök általában borzalmasak voltak, az ízük leginkább a cukrozott italpor és a körömlakklemosó összeöntésére hasonlított, minket különösebben mégsem zavart. 

Ez van, régen minden szart (már bocsánat) megittunk. Persze mostanában már csak félévente egyszer iszom, akkor is csak borkóstolókon – tudjátok, „felnőttként” már a minőség és nem a mennyiség számít. Mindenesetre megkérdeztem néhány ismerősömet, nekik milyen italokkal vannak a legrosszabb élményeik – gyomorforgató válaszokat kaptam. És legyünk őszinték: ugye hogy sokan magunkra ismerünk?

Objektum doboz

Vodkanarancs

Az ital, amit azért kevertünk, hogy ihatóbb legyen az olcsó vodka, de csak azt sikerült vele elérni, hogy hányásízű lett tőle a narancslé. Nem tudom, hogy ez még divat-e manapság, de őszintén remélem, hogy a mai fiatalok sosem tudják meg, milyen érzés meginni a gyerekkor felturbózott részét.

Vörösboros kóla

Más néven VBK, kötelezően alsópolcos borból és sajátmárkás kólából – a lakótelepi fiatalság íze!

Pezsgő energiaitallal

Az olcsó édes pezsgő már önmagában nem egy jó élmény, az energiaitallal viszont felkerül a pont az i-re. Igazán bátrak vodkát is raktak bele, másnap garantált volt a szívinfarktus-közeli állapot.

Objektum doboz

Unicum tejjel

A gólyatáborok egyik kedvenc szivatós italáról szinte mindenkinek van egy jó sztorija, nagyon csúnya befejezéssel.

Kevert

Pár éve elkezdte a reneszánszát élni a rakéta-sorozatból ismert kevert, a tutti-frutti ízű csoda. Bár az utóbbi időben leáldozóban van a csillaga, olyan mély nyomot hagyott a budapesti éjszakai életben, hogy még versek is születtek róla.

Ajánlott cikkek