Egyéb kategória

Viszlát, téli búskomorság! – Tippek a téli depresszió ellen

A hűvös, borongós napok, a fényhiány, és a korai sötétedés óhatatlanul nyomot hagy közérzetünkön, hangulatunkon és a kapcsolatunkon is. Ti is észrevettétek már?  De nyugi, nem kell búskomorságra ítélnünk magunkat, amint jön a hideg idő: idén vegyük kezünkbe az irányítást és hozzuk ki a maximumot a hidegebb hónapokból is! 

vous - 2017.11.12.
Viszlát, téli búskomorság! – Tippek a téli depresszió ellen

Idén hagyjátok ki a téli depressziót és vessetek véget a szomorkodásnak. Íme, néhány használható és bevált ötlet, hogy télen is jókedvetek legyen!

A légzés csodája

A jógát kiegészítő légzőgyakorlatok segíthetnek a leggyorsabban és leghatékonyabban befelé irányítani a tudatot, elengedni a negatív gondolatokat és életerővel feltölteni a testünket . Próbáljátok ki, hogy egyszerűen csak a légzésre figyeltek, majd megpróbáljátok egyre jobban elnyújtani a kilégzéseteket. Pár perc után sokkal jobban érzitek majd magatokat. Ha pedig kedvet kaptatok a jógához, akkor ne habozzatok ezt a videót választani: 

Objektum doboz

Mozduljatok meg

Ha pedig már jóga: A borús, hideg reggeleken a mozgásra a legnehezebb rávenni magunkat. Ősszel és télen a meleg szoba és az ágy toplistások a sportok elodázásának kifogási listáján, de erre is van megoldás! Hétvégenként menjetek a barátaitokkal, a párotokkal hosszú sétákra, túrákra, így miközben élvezitek a szép tájakat és a társaságot, észrevétlenül mozogtok is.

Ugyanilyen jó lehet, ha a bowlingozást, a táncot, vagy más társas sportot választotok: a lényeg, hogy szórakozva és társaságban mozgassátok át magatokat! Nemcsak a testetek, de a lelketek is hálás lesz majd érte. 

Kezdjétek el már holnap ezzel az edzéssel, csak pár perc:

Objektum doboz

Csináljatok otthoni wellnesst

Egy stresszes nap után éppen a hűtő felé tartotok, hogy egy habos süteménnyel vezessétek le a feszültséget? Két jobb megoldást is tudok! Ha mindenképpen az evésbe szeretnétek menekülni, inkább ezekből az ételekből válogassatok. Ám a legjobb, ha irányt változtattok és a fürdőszobátok a nyugalom szigetévé változik! Elő a gyertyákkal, a habfürdővel és a kedvenc zenéitekkel, mert megérdemlitek! 

Objektum doboz

Barátunk, a fény

A fény energizáló hatása normalizálja a melatonin szintet, és javítja a hangulatot, így ha csak pár percetek van, akkor módjával használva, a szolárium is segíthet abban, hogy jobb kedvre derüljetek! Pár perc a  bio szoláriumban, és nemcsak a bőrötök kap egy kis színt, hanem a szátok is könnyebben görbül mosolyra!

Objektum doboz

Boldogságra fel! 🙂

Ajánlott cikkek