Egyéb kategória

Rejtélyes esetek – A Titanic átka lecsapott Budapesten

Áramszünet, csőtörés, rejtélyes esetek – a Titanic átka lecsapott a budapesti kiállításra is. Az ötmilliárd forintra biztosított tárlat a júniusi megnyitó óta több megmagyarázhatatlan sorscsapást szenvedett el, így a szervezők döntése értelmében a leginkább baljóslatú kiállítási tárgyat, egy halotti ruhát, áthelyezték.

vous - 2017.11.13.
Rejtélyes esetek – A Titanic átka lecsapott Budapesten

A ruha rossz érzéseket keltett mind a dolgozók, mind pedig az arra érzékeny látogatók körében. Az áthelyezést követően lecsillapodtak a kedélyek, és megszűnni látszanak a furcsa esetek.

„Alapvetően nem hiszünk a babonákban, és csak nevetve legyintettünk, amikor külföldi kiállításszervező kollégáink a Titanic átkáról beszéltek, azonban az elmúlt hónapok tapasztalatai arra késztettek, hogy átgondoljuk álláspontunkat.

Ez a kiállítás mindenhol a világon furcsa, megmagyarázhatatlan események sorát vonzotta maga után, és most már tudjuk, hogy Budapest is beállt a sorba

– mondta Bátyi Dániel, a kiállítást szervező JVS Group Magyarország ügyvezető igazgatója.

Titanic

20 éves a Titanic-film: mi a közös a valóságban történtek és a film között?

Hihetetlen, de már 20 éves a Titanic-film – James Cameron 11 Oscar-díjat besöprő korszakalkotó produkcióját 1997 végén mutatták be. Az azóta eltelt időszakban még többet megtudtunk a Titanic katasztrófájáról, rengeteg tárgy került a felszínre, amelyek egy részét most a budapesti Titanic kiállításon láthatja a közönség. Ha újranéznétek a filmet, itt egy kis segítség, hogy meg tudjátok különböztetni a valóságot a fikciótól.

A megnyitó óta eltelt időszakban számos váratlan eseménnyel kellett szembesülnie a szervezőknek, és szakmai tudásuk legjavára volt szükség ahhoz, hogy a nehézségekből a látogatók ne érezzenek semmit. A katasztrófa bemutatására szánt jégtömb több alkalommal is elolvadt, kétszer evakuálni kellett a termeket áramkimaradás miatt, legutóbb pedig egy csőtörés okozott kellemetlen pillanatokat. 

„A látogatói és dolgozói visszajelzések arra sarkalltak, hogy az ismeretlen első osztályú utas öltönyét – amelyben minden bizonnyal a halálát lelte – áthelyezzük egy kevésbé központi helyre, így csak azok tekinthessék meg, akik kimondottan erre kíváncsiak.

Az érdeklődők egy része arról tájékoztatott minket, hogy az úgynevezett törmeléksávból, négy kilométeres mélységből felhozott öltöny kellemetlen érzéseket keltett bennük

 – nyilatkozták a szervezők.

Forrás:
Titanic kiállítás

A Titanic átka kifejezés már a katasztrófa után ismert volt, a megmenekült tengerészek például hiába próbáltak újra álláshoz jutni, egyetlen hajóra sem vették fel őket, mert a hajótársaságok tartottak a balszerencsétől.

A Titanic legendáriumában komoly szerepet kapott egy állítólagos egyiptomi múmia, amely mendemondák szerint a hajóval együtt süllyedt el, azonban történészek megállapították, hogy ez minden bizonnyal csak egy mítosz. Azt azonban a mai napig nem sikerült megtudni, hogy az óceán fenekén talált elegáns úri ruha kihez tartozhatott egykoron, ez egyike a Titanic számos megoldatlan rejtélyének.

titanic kiállítás

Még több érdekességre vagytok kíváncsiak?

Látogassatok el a Titanic kiállításra!

  • Helyszín: Komplex – 1061 Budapest, Király utca 26. (a volt VAM Design Center területe)
  • Időpont: 2017. július 20-tól mindennap (vasárnap és ünnepnapon is) reggel 9 és este 8 óra között

A további információkat itt találjátok: www.titanickiallitas.hu

Címkék: #budapest #titanic
Ajánlott cikkek