DIY sminkecsettartó 500 forintból? Simán! Mojzes Nóra

DIY sminkecsettartó 500 forintból? Simán!

Ismeritek azokat a bambuszból készült tányéralátéteket, illetve azokat a valamiket, amikről mi azt hisszük, hogy alátétek? Gyakorlatilag minden második lakberendezési áruházban, ázsiai üzletben és háztartási boltban megtalálhatóak. Egy dolgot el kell hogy áruljak ezekkel kapcsolatban: eredeti funkciójukat tekintve szusikészítők. Ezekkel sokkal könnyebb feltekerni az algalapokra terített ragacsos rizst és az ízlés szerinti töltelékeket. Tehát lehet rajtuk enni, lehet velük szusit tekerni, és most mutatok még egy szuper ötletet, hogy mire használhatjátok ezeket – a fürdőszobában.

A napokban rábukkantam egy baromi egyszerűen kivitelezhető sminkecsettartóra, ami ebből a bambusz – hát nem is tudom már, minek nevezzem – tekerőből készül. Nagyon megörültem neki, mert így mindig egy helyen lehetnek az ecseteim, ha valahova utazom, akkor nagyon jó szállítási megoldást nyújt, és minden alapanyag, ami az elkészítéséhez kell, fillérekbe kerül. Ja, és kb. 10 perc alatt elkészül. Ha érdekel, hogyan is készül: mutatom!

Amire szükségetek lesz

Forrás:
Vous

 • bambusztekerő
 • körülbelül 50 cm 1,5-2 cm széles nadrággumi
 • olló
 • tű/cérna vagy tűzőgép
 • 20 cm 1,5-2 cm-es selyemszalag

Elkészítése

 1. Tekerjetek be gumiszalaggal – a bambusz egyik végén található – pálcikát, majd rögzítsétek. Öltsétek össze pár öltéssel vagy tűzzétek össze tűzőgéppel.
   
 2. Kezdjétek el a rudak között „szőni” a gumiszalagot. Legyenek kisebb és nagyobb méretűek a tartók, hiszen az ecsetek méretei is különbözőek.
   
 3. Ha végigértetek rajta, dolgozzátok el a szalag végét, ugyanúgy, ahogyan korábban, és ha több helyre lenne szüksége az ecseteiteknek, készítsetek pár újabb tartót a maradék gumiszalagból.
   
 4. Tegyétek bele az ecseteket, hengergessétek fel a bambuszt, és kössétek össze egy csinos selyemszalaggal.
  Forrás:
  Vous
  Forrás:
  Vous
  Forrás:
  Vous
  Forrás:
  Vous

További DIY-ötletekért kattintsatok a linkre!